Debut amb derrota (65-75)

0
    40

05/10/2018 – L'estrena a la lliga ACB ha tingut regust amarg per a la Penya, que ha caigut a l'Olímpic contra el Morabanc Andorra (65-75). Aquest diumenge, segon partit al Nou Congost contra el Baxi Manresa (12.30h).

05/10/2018 – L’estrena a la lliga ACB ha tingut regust amarg per a la Penya, que ha ensopegat contra el Morabanc Andorra per 65-75. El Divina Joventut ha protagonitzat un inici molt prometedor, amb un parcial de 13-3 de sortida, però a partir d’aquí s’ha anat diluint contra un conjunt andorrà físicament superior i un punt més intens, que quan s’ha posat a defensar dur ha acabat destarotant un conjunt verd-i-negre poc clarivident, que només ha rutllat a batzegades en atac i que a la pintura no ha estat prou contundent (l'Andorra ha capturat 14 rebots d'atac).
    Les faltes han penalitzat Birgander, que a més surt d'una lesió i no ha fet gairebé pretemporada, i Todorovic ha evidenciat que físicament tampoc no està del tot bé, fet que el pivot Shayne Whittington (17 punts i 6 rebots) ha aprofitat per erigir-se en un autèntic malson. Tampoc Dawson, carregat ràpidament de faltes com Birgander, ha aparegut en un partit on els de Carles Duran ha acumulat fins a 20 pilotes perdudes, 7 d’un Laprovittola que no ha acabat de girar del tot rodó com tot l’equip. Els 15 punts de Dakota Mathias, màxim anotador badaloní, han estat una de les bones notícies, però insuficients per fer trontollar la major solidesa dels andorrans, que han sabut sobreposar-se al seu mal dia en els triples (4/25).
    Malgrat començar a mostrar símptomes de feblesa a partir del segon quart, la Penya ha aguantat per davant en el marcador fins al descans (39-38). El matx, però, s’ha torçat definitivament només començar el tercer quart, quan l’Andorra ha clavat un parcial de 2-13 en els primers cinc minuts.  Això ha obligat els verd-i-negres a anar a remolc (41-51). L’espurna de Neno ha fet despertar momentàniament l’equip de la letargia, i el període s’ha tancat amb un esperançador 53-56. Mathias ha posat la Penya a només un punt (55-56), però aleshores ha aparegut Whittington per tornar a enfosquir el panorama, liderant un altre parcial de 0-9 que ha estat una llosa (55-65). Ha tocat tornar a remar a contracorrent i la Penya ho ha fet, malgrat que un triple de Vitali ha enfilat el desavantatge fins als 12 punts a 4 minuts del final (58-70). Els de Carles Duran s’han acostat a 5 punts (65-70), però avui no era el dia i l'ansietat ha passat factura. Aquest diumenge, contra el BAXI Manresa al Nou Congost (12.30h), segona oportunitat per sumar el primer triomf.