Deixem de Ser Invisibles vol eliminar la paraula ‘discapacitat’

  0
  72

  Deixem de Ser Invisibles de Badalona fa una crida per eliminar de la publicitat i del nostre dia a dia la paraula ‘discapacitat’. Proposen, en comptes d’aquesta expressió discriminatòria, ‘capacitats diverses’: “la miopia també és una discapacitat i ningú li diu a la gent miope discapacitada. La capacitat no està en una persona, sinó en l’entorn”, explica a aquest Diari la Rosa Bové, presidenta de la Plataforma. “No som discapacitats, només cal acoplar l’entorn a les nostres necessitats”.

  Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

  Aquesta crida la fa la plataforma tot coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, avui, 3 de desembre. “És una nomenclatura mundial que hem de canviar. Potser arribarà un dia en que serà el dia de les capacitats i no de les discapacitats”, comenta la Rosa.

  Des de Deixem de Ser Invisibles, per altra banda, reclamen també una llei d’accessibilitat per a que les persones amb capacitats diverses puguin accedir als establiments de la ciutat o gaudir dels serveis de Badalona com qualsevol altre ciutadà o ciutadana. “Necessitem uns òrgans transversals per anar a la piscina, al teatre, etc. Som 19.000 persones invisibles a Badalona i esperem que, durant aquesta legislatura, es pugui arribar a solucionar”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí