Desarticulada una màfia xinesa que explotava dones sexualment al Barcelonès Nord

  0
  faea2a62-e85d-4b9c-8196-e48bb336f6d8.jpg

  20/04/2017 – Es tracta d'una facció de l'organització 'Bang de Fujian', que operava a Santa Coloma i Badalona, entre d'altres localitats. 

  Els Mossos d'Esquadra van detenir el 10 d’abril 25 persones de nacionalitat xinesa com a presumptes autores dels delictes de pertinença a organització criminal, temptativa d’homicidi, tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, immigració il·legal, lucre de la prostitució, coaccions i amenaces, cultiu i tràfic de substàncies estupefaents, falsificació documental i blanqueig de capitals, entre d’altres.

   

  El dia 10 d’abril d’enguany es va dur a terme un dispositiu que va culminar amb la detenció de 25 membres de la banda “Bang de Fujian”, sis persones van quedar en qualitat d’investigades i es van realitzar divuit entrades i perquisicions, nou en domicilis, quatre en prostíbuls i cinc en immobles i naus industrials que contenien plantacions de marihuana. El dispositiu es va desenvolupar de forma simultània a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Pere de Ribes, Sant Cugat de Sesgarrigues i a Orkoien (Navarra), en aquest cas per part d’agents de la policia judicial de la Policia Foral de Navarra.

   

  La investigació que ha permès desarticular el “Bang de Fujian” té el seu origen en una altra operació del juny de l’any 2016 en la qual es van arrestar 25 membres d'una altra ramificació de la banda a localitats com Badalona. Llavors es va detectar una facció diferent que controlava el barri del Fondo.

   

  L’activitat principal de l'organització era la del tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual en prostíbuls gestionats per la banda i situats principalment a Barcelona i en d’altres poblacions de la conurbació metropolitana. Portaven les dones de forma irregular des de Xina fins a Barcelona. Les dones traficades adquirien un deute d’entre 10.000 i 15.000 euros que havien d’abonar amb l’exercici de la prostitució. Durant el dispositiu policial es van poder alliberar 22 dones que havien estat traficades.

   

  Un altre dels àmbits delinqüencials que abastava la banda era  el control i gestió de plantacions intensives de marihuana que establien tant en habitatges unifamiliars com en magatzems i naus industrials arreu de l’Estat. La investigació ha permès ubicar algunes d’aquestes plantacions a Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Sant Cugat de Sesgarrigues i a Orkoien (Navarra).

   

  L’última de les activitats delictives que assumia la banda té a veure amb el monopoli de préstecs a ciutadans xinesos a l’interior del Casino de Barcelona, pels quals cobraven interessos abusius i feien ús de la violència i la intimidació en el cas d’impagaments.   

   

  Els detinguts van passar a disposició judicial els dies 11 i 12 d’abril i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a onze dels arrestats i llibertat amb càrrecs amb retirada de passaport per als altres. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.