Desarticulada una xarxa il·legal que distribuïa televisió de pagament a Badalona

  0
  canalplus.png

  05/03/2013 – Vuit persones han estat detingudes; el grup portava actuant uns 10 anys i hauria recaptat fins a sis milions d'euros de benefici.

  La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa que piratejava canals de televisió de pagament a Badalona. Durant l’operació han estat arrestades vuit persones com a presumptes responsables de distribuir il·lícitament el senyal a 1.600 usuaris potencials, entre domicilis i establiments públics. Els detinguts havien instal·lat centenars de quilòmetres de cable sense llicència municipal i sense complir les condiciones mínimes de seguretat. Es calcula que podrian haver obtingut uns beneficis d’uns sis milions d’euros durant els darrers deu anys.

   

  La instal·lació del cablejat s’estenia per la pràctica totalitat de la zona de La Salut i Llefià a través de centenars de quilòmetres de cable, el manteniment del qual el realitzava un grup de personas que també cobrava per prestar aquest servei. Entre els clients hi havia 10 bars de la població.

   

  Quan la policia va ser informada d’aquesta xarxa de distribució de televisió de pagament va contactar amb els titulars dels canals pertinents, que van confirmar que no existia cap xarxa d’aquestes dimensions a Badalona. Tampoc els bars implicats disposaven dels contractes legals amb els esmentats distribuidors.

   

  Operatiu durant el Reial Madrid-FC Barcelona

   

  Després d’indagar per la zona, els investigadors van identificar i localitzar el màxim responsable de la xarxa. Després, amb motiu del partit d’anada de la semifinal de la Copa del Rei, entre Madrid i Barcelona, el cos de policia va engegar un operatiu per comprovar quins establiments emetien els continguts sense autorització. A través d’aquest procés es va trobar també els dos domicilis on hi havia les capçaleres tècnicques, els amplificadors i moduladors de senyal, maquinària base de la distribució a gran escala.

   

  Deu anys i 6.000.000 d’euros de benefici

   

  Després de desmuntar la xarxa i valorar les dimensions de l’activitat, s’ha comprovat que els responsables portava deu anys actuant i que podrien haver recaptat un benefici total d’uns 6.000.000 d’euros, aproximadament.