Desenes de veïnes es lliguen de mans contra l’explotació sexual i el tràfic de persones

  0
  cadena.jpg

  26/09/2013 – La Federació de Dones de Badalona organitza una cadena humana al Pont del Petroli i una marxa fins la plaça de la Vila; es van recollir 300 quilos d'aliments, destinat al Banc dels Aliments de Badalona.

  La Federació de Dones de Badalona, formada per vocalies i grups de diferents entitats i col·lectius locals, amb els suport de Cultura i Ciutadania, va organitzar aquest dimecres, 25 de setembre, una cadena humana per commemorar el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones. D’aquesta manera Badalona es va unir a la resta de manifestacions que es fan arreu del món per mostrar el rebuig cap a aquesta pràctica que afecta especialment a les dones de totes les edats i defensar uns drets fonamentals per a tots els éssers humans.

   

  Sota el lema “Que el nostre cos no sigui el negoci de ningú”, més d’un centenar de ciutadanes i ciutadans es van donar cita al Pont del Petroli i van unir les seves mans. Poc després, els protestants van marxar pel passeig Marítim, a través del carrer de Mar, fins a la plaça de la Vila, on diferents integrants de la federació local de les dones van llegir un manifest. La regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, va ser l’encarregada de concloure el parlament; també hi van ser presents altres membres i regidors i regidores de diferents partits de l’Ajuntament.

   

  La cadena va tenir, a més, una altra vessant solidària, ja que els participants i assistents van donar un total de 300 quilos d’aliments no peribles, sobretot llet, que anirà destinat al Banc dels Aliments de Badalona. L’organització va instal·lar dos punts de recollida dels aliments: un al pont del Petroli i l’altra a la plaça de la Vila.

   

  La membre de les Anastàsies BDN i representant de la Federació de Dones, Anna Maria Vives, explica que l’explotació de persones mou bilions de dòlars i afecta prop d’un milió i mig de vides arreu del món d’una forma que sembla inconcebible a dia d’avui. També recorda que, totes aquelles dones que se sentin maltractades poden contactar immediatament amb la federació, així com amb els serveis municipals i dels cossos de seguretat.