Desenes d’operaris i policies formaran el dispositiu de la revetlla de Sant Joan

  0
  b5c6a6b3-f804-44a7-8511-c58c9b77c1ce.jpg

  23/06/2016 – La neteja de les platges començarà a les sis del matí.

  L’Ajuntament de Badalona ha organitzat un dispositiu per tal de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència. En aquest operatiu hi participa Medi Ambient, Espais Públics, Guàrdia Urbana, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’empresa de salvament i socorrisme Proactiva.

   

  Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 hores del dia 24. Per aquest motiu, s’estableix que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.30 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia.

   

  La neteja s’iniciarà a la platja dels Pescadors. Els efectius es dividiran en dues brigades. Una brigada anirà avançant en direcció sud i l’altra en direcció nord. Els agents de seguretat aniran acompanyant a les garbelladores i al personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja. S'encarregarà un equip de 19 persones, dues garbelladores, tres vehicles 4×4, un camió compactador i un camió amb caixa oberta a la sorra. A banda, el manteniment de les platges correrà a càrrec de dos vehicles 4×4, tres operaris i un encarregat.

   

  A les 6.15h començarà la neteja del passeig Marítim i dels seus accessos, amb 16 persones, dues escombradores mixtes, dos camions i una brigada d'escombrada manual. Es preveu que l’acció de neteja duri fins a les 10 hores. A partir d’aquesta hora, un camió brigada es desplaçarà a la platja de la Mora per acabar de recollir la brutícia de la zona.

   

  Seguretat

  L’operatiu comptarà amb la presència de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. Hi haurà un total de 18 agents de la Guàrdia Urbana, dos coordinadors i els efectius de Mossos. Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes.

   

  Proactiva, per la seva banda, posarà a disposició un dispositiu especial de vuit socorristes, una embarcació i un vehicle.

   

  Guinguetes i bars

  Les guinguetes podran estar obertes fins a les 4 hores. A les 5 hores, han d’estar definitivament tancades, amb el material de la terrassa recollit i amb la zona adjacent neta de residus.

   

  Controls dels accessos al passeig Marítim

  La Guàrdia Urbana de Badalona establirà controls als accessos al passeig Marítim i al carrer d’Eduard Maristany durant la celebració de la revetlla de Sant Joan. La finalitat és assegurar l’accés dels serveis assistencials i d’urgència a la platja i evitar el col•lapse de trànsit. Els controls estaran en funcionament des de les 19 hores del dia 23 fins a les 6 hores del dia 24 de juny.

   

  En aquesta mateixa línia, la Guàrdia Urbana limitarà l’accés generalitzat de vehicles quan ja no hi hagi places disponibles d’estacionament, excepte als veïns de la zona i usuaris del Port. Es recomana a la resta de ciutadans que aparquin a la zona del Port, amb accés pel pont del carrer Indústria. El pont del Petroli romandrà tancat des de les 21 hores del dia 23 fins a les 10 hores del dia 24.