Detinguts per assaltar camioners mentre descansaven a les nits a Badalona

  0
  C3aYiJzW8AAHdFe.jpg

  30/01/2017 – Aconseguien emportar-se al voltant dels 20.000 euros en efectiu de cadascun dels robatoris i utilitzaven armes de foc.

  Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes, de 38, 35 i 28  anys i de nacionalitat xinesa, com a presumptes autors de quatre robatoris violents, un dels quals en grau de temptativa. Els acusats es dedicaven a assaltar camioners a Badalona durant els seus moments de descans després d'haver descarregat les mercaderies. Estan assenyalats en tres incidents.

   

  La investigació es va iniciar després que es produïssin tres robatoris violents  a dos transportistes d’una empresa de mercaderia xinesa amb seu a la localitat de Madrid, entre l’agost i l’octubre de 2015. Per dur a terme els assalts triaven una zona de Badalona on habitualment s’aturen els camioners a la nit per descansar-hi un cop han descarregat el gènere i disposen dels diners en efectiu de les entregues que han realitzat durant el dia. Els lladres aconseguien emportar-se al voltant dels 20.000 euros en efectiu de cadascun dels robatoris i utilitzaven armes de foc curtes per intimidar les víctimes.

   

  Durant la llarga investigació, els policies van acreditar que els autors eren els tres ciutadans de nacionalitat xinesa que investigaven. Els tres assaltants residien a Madrid, localitat on està la seu de l'empresa per la qual es realitzava el transport assaltat.

   

  El 26 de gener d’enguany, més d’un any després del darrer assalt, un dels dos camioners doblement assaltat el 2015 va avisar els Mossos i els va dir que l’estaven vigilant i que li feien seguiments amb el mateix vehicle amb el qual ja ho havien fet  en les ocasions anteriors en les que l’havien assaltat.

   

  El mateix dia, els agents van intervenir en el moment que dos dels assaltants s’adreçaven cap al furgó del denunciant amb el rostre ocult mentre esgrimien un martell per fracturar-ne la finestra i una pistola de fogueig. Els tres arrestats havien vingut des de Madrid per a cometre el robatori.

   

  Els lladres van passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció de Badalona el 29 de gener i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.