Doble plata nacional per Jordi Garcia al campionat d’Espanya de triatló per autonomies

0
    30

26/06/2017 – El triatleta badaloní es proclama subcampió en categoria masculina i amb el relleu mixt.

La localitat d’Almansa va acollir el passat cap de setmana el campionat d’Espanya de triatló per autonomies, competició que va dur a Jordi Garcia fins a territori manxec.

El triatleta badaloní va anar convocat amb la selecció catalana, buscant medalla en dues disciplines diferents: la d’equip masculí i la de relleus mixtes. En la primera jornada de competició, l’equip masculí de Catalunya completava la prova de distància sprint en segon lloc (3:53.30), just per darrere de la Comunitat Valenciana (3:52.34).

El bloc format per Genís Plana, Jordi Garcia, Aleix Domenech i Guillem Montiel es va veure afectat per la fatalitat, ja que un problema mecànic sofert per Garcia va acabar provocant una topada entre dos corredors de Catalunya. Gràcies a una gran cursa a peu, el combinat català va ser capaç de recuperar el temps perdut i entrar a meta segon.

Pel que fa al relleu mixt, el rival directe de la selecció catalana tornaria a ser la Comunitat Valenciana. En aquesta ocasió van ser Marta Sánchez, Genís Grau, Laura Gómez i Jordi Garcia els encarregats de buscar l’or.

Cada component de l’equip va completar 300 metres de natació, 10 quilòmetres en bicicleta i 2 quilòmetres de cursa. Finalment, els valencians tornarien a imposar-se (1:29.56) per davant de Catalunya (1:30.09) i Galícia (1:30.30). Una gran remuntada final de Jordi Garcia donaria la plata a la selecció catalana.

Després d’aquestes dues plates, el triatleta badaloní es prepara per viatjar fins a Altafulla el pròxim cap de setmana per disputar-hi la Copa d’Europa, esdeveniment considerat com la Copa del Mediterrani.