Dolors Camats reivindica a Badalona els drets i igualtats de la dona

  0
  IMG_1484.JPG

  21/03/2014 – La coordinadora nacional d’ICV i diputada al Parlament de Catalunya va assistir a una xerrada organitzada per Dones amb Iniciativa.

  La coordinadora nacional d’ICV i diputada al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, va assistir estar dimecres a Badalona per presidir una xerrada al voltant del Dia Internacional de les Dones. L’acte, organitzat per Dones amb Iniciativa, i amb la col·laboració d’ICV Badalona, tenia l’objectiu de fer un repàs sobre com afecten a les dones les polítiques actuals, tant les de l’estat espanyol, com de Catalunya i Badalona.

   

  Dolors Camats va alertar que les retallades a l’estat del benestar perjudiquen directament a les dones, perquè majoritàriament “són elles qui carreguen amb les tasques de cura quan es retalla la llei de la dependència, no es cobreixen beques menjador, o no es disposa d’escoles bressol públiques”. També va denunciar que, com a treballadores, i en un context de crisi que afecta a la majoria de la població, “les dones han de suportar més atur, salaris més baixos, jornades parcials i precarietat”.

   

  Segons Camats, un dels elements més preocupants i també simbòlics, és la contrareforma de la llei de l’avortament del PP a l’estat espanyol, que pretén “coartar la llibertat de les dones a decidir sobre el seu propi cos, sobre quan volen tenir fills i amb qui els volen tenir”.

   

  La xerrada va ser presentada per la presidenta d’ICV Badalona, Aïda Llauradó, qui va introduir aspectes sobre els drets de les dones a Badalona i va denunciar els dos mesos d’aturada del servei d’atenció psicològica per a dones víctimes de violència masclista i els perjudicis que té per a les dones la manca de prestacions socials i la no cobertura de les beques menjador.