Ecologistes en Acció concedeix “bandera negra” a les platges de Badalona

  0

  Ecologistes en Acció ha anunciat aquest dimarts que ha concedit, de manera simbòlica, la “bandera negra” a sis platges catalanes, entre elles les de Badalona. El motiu, segons la organització, és “l’inadequat sistema de sanejament” a la ciutat.

  L’entitat assenyala que, “igual que en 2019, el major problema de les costes estatals i catalanes se centra en abocadors d’aigües i la seva mala depuració”.

  “Aquest 2020 destaquem el cas de Badalona dins una Àrea Metropolitana de Barcelona urbanitzada molt per sobre de la seva capacitat”, afirma la nota de premsa del grup.

  Ecologistes en Acció celebra així mateix que “la mobilització social” i l’acció de SOS Costa Brava hagi impedit “la construcció de quinze mil habitatges”, si bé alerta que “persisteixen els projectes d’urbanització que degraden el litoral” i, per això, es torna a concedir una “bandera negra” al litoral d’aquesta zona geogràfica.

  A més, en destaquen que la falta de transparència i la ineficiència de les diverses administracions públiques implicades en el procés de depuració fan que el problema empitjori amb els anys i la solució es vegi cada vegada més llunyana.

  Aquesta entitat presenta anualment, des de fa 15 anys, l’informe “Banderes negres”, que analitza la situació de les costes espanyoles.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí