El Badalonès es fa fort a casa i l’ABB completa un recital

0
    27
    DSC_0086 copia.JPG

18/10/2016 – El bloc de Xavi Riera supera el Sant Josep en la classificació de Copa, mentre que el conjunt de José Maria Jiménez anota 108 punts a casa.

Amb un balanç de set triomfs i cinc derrotes, el darrer cap de setmana de bàsquet masculí a la ciutat de Badalona deixaria resultats per a tots els gustos repartits entre els diferents clubs del municipi. Al grup I de Copa Catalunya es viuria una jornada de contrast, on l’AE Badalonès (2/1) s’enduria el premi de la victòria.

Els de Xavi Riera sumarien el segon triomf en tres partits contra un Artés que mai donaria el seu braç a tòrcer. El rival del Badalonès acusaria la seva manca d’encert exterior (4/25), mancança que seria compensada per les 19 captures ofensives aconseguides pel bloc del Bages.

Després d’un primer quart igualat (19-16), els dimonis obririen un forat de set punts (39-32) que quedaria eliminat en la represa (52-49). Al final, però, la inspiració de Suñé (18 de valoració), Riera (14) i Balagué (17) sentenciarien l’encontre a favor dels badalonins. L’equip de Riera es posa quart i supera el Sant Josep abans de visitar Vic (dissabte a les 18:05h).

Primer entrebanc (75-68)

L’altre entitat badalonina de Copa, el CB Sant Josep (2/1), cediria el lideratge de la lliga caient a Sant Cugat, després de completar una fluixa segona meitat (parcial de 41 a 25). Els parroquials estarien a punt de marxar de forma definitiva abans del descans (34-43), però la UESC protagonitzaria una gran reacció en la represa.

Jordi Costa i Quim Fernández superarien clarament els bases del Sant Josep, tot i que la clau arribaria en diversos triples lliurats que el conjunt de Cesc Senpau podria anotar en moments decisius (8/17 en total). Amb aquest resultat, els groc-i-liles baixen fins a la cinquena plaça, posició que intentaran millora guanyant diumenge (19:30h) a casa el Pia Sabadell.

L’Ademar va per feina (80-57)

Consolidat ja com a segon classificat del grup II de Primera, Maristes Ademar (4/1) continua construint un balanç de resultats realment notable. La formació de Lluís Garcia passaria per sobre de l’Arbúcies, castigant el rival amb una rotació de jugadors constant.

Des del primer quart, el marcador ja reflectiria diferències (25-16), tot i que els de la Selva serien capaços de reaccionar deixant l’Ademar sense anotar durant cinc minuts (25-23). Al descans, les coses ja havien tornat a lloc (37-28), i a partir d’aquell moment l’avantatge local no deixaria de créixer (61-39). Maristes arribaria a gaudir d’una màxima de més de 30 punts mancant 3 minuts (78-46). Diumenge vinent (17:45h) toca anar a Palamós.

L’altre club badaloní de Primera que aconseguiria vèncer en la darrera jornada seria l’AE Minguella (2/2). La formació de Casagemes recuperaria el camí del triomf derrotant el Quart. El triomf blau estaria fonamentat en un últim parcial absolutament letal, sobretot en termes defensius.

La Minguella arribaria als darrers deu minuts amb un avantatge mínim (56-51), però deixaria el seu rival en només 8 punts en el tram decisiu del matx (parcial de 22 a 8). Els deixebles de David Martín agafen aire de cara al partit de dissabte vinent (16h) a la pista de la UBSA ‘B’.

Per acabar amb el repàs de Primera, destacar que el Círcol (3/2) es quedaria a les portes del triomf jugant contra el Cabrera (71-70). A la formació de Víctor Carrasco se li apagarien els ploms després de dominar durant bona part del primer temps (20-33), marxant al descans amb el marcador empatat (37-37) i rebent un 12 a 0 de sortida que els posaria contra les cordes en la represa (49-37).

Jugant amb petits a pista i guiats per Balcells, el Coto s’hi tornaria a posar (53-55) i disposaria d’una última acció per evitar la pròrroga (65-65). En el temps extra, els badalonins tornarien a tenir el tir guanyador, però de nou la sort els giraria l’esquena (71-70). Diumenge (17:45h), el Círcol espera reaccionar a casa contra el líder, la UE Mataró ‘B’.

L’ABB es posa a cent

En una jornada marcada per la primera derrota de la temporada de l’AE Badalonès ‘B’ (3/1) a Segona (62 a 73 davant l’Aula), la millor notícia pels interessos badalonins la donaria el Fincas Vázquez ABB (2/3), novè classificat del grup VI de Tercera.

L’equip de José Maria Jiménez completaria un autèntic recital a Bufalà, guanyant per 73 punts de diferència al Lloret (103-35). En només deu minuts, l’ABB deixaria l’encontre mig sentenciat (29-6), tot i que els badalonins mai afluixarien el ritme (51-16). En tres quarts, el Fincas gairebé quadruplicava l’anotació visitant (81-23), evidenciant la condició d’històrica de la victòria aconseguida. L’ABB encadena dos triomfs seguits i dissabte (17:45h) ha de visitar Llefià.

La UB, per la seva part, afrontarà el derbi amb un balanç de 2/3, després de caure al camp de l’Athlètic Silenc (76-74) en un final molt ajustat. L’equip de Miguel Blanco tindria bones sensacions defensives i en el joc de transició (23-18) i, després d’arribar al descans a remolc (43-38), remuntaria en la represa (57-59). Al final, però, el Llefià desaprofitaria tres possessions per guanyar el partit i acabaria cedint.

Pel que fa al Natzaret (2/3), el bloc de Xavi Duatis venceria el Santa Susanna a Ausiàs March (80-72). Marxar amb 22 punts d’avantatge al descans donaria un coixí interessant al Sant Adreu, però un canvi de defensa visitant obligaria els badalonins a suar fins a la conclusió. Dissabte (19:30h) a la pista del Lloret, el Natzaret mirarà de millorar la seva onzena plaça actual.

En darrer terme, destacar que l’Ademar Sarau (5/0) continua líder de grup després d’encadenar el cinquè triomf consecutiu contra el Sant Feliu (67-63). El primer classificat visitarà diumenge (12:30h) el Canet, mentre que la Cultural (2/3) jugarà dissabte (16h) a la pista del Santa Susanna després de caure contra el Calella (68-72).

La derrota soferta pel Círcol ‘B’ a Mataró (69-61) deixa el filial del Coto en setè lloc (3/2), just a remolc d’una Minguella ‘B’ (3/2) que venceria el Vilassar de Mar (57-42). Diumenge (19:30h) hi haurà derbi de filials a la Plana.