El Betúlia acull una exposició que retrata 25 escriptors catalans

  0
  expo escritores.JPG

  07/07/2014 – Tomàs Atienza ha retratat 25 escriptors catalans de tots els temps, des de Ramon Llull a Maria Mercè Marçal, en una mostra que fusiona l’intent dels escriptors i l’artista per retenir la memòria col·lectiva a través del temps.

  L’Espai Betúlia acull l’exposició Memòria, literatura i retrats, de Tomàs Atienza. El pintor ha retratat 25 escriptors catalans de tots els temps, des de Ramon Llull a Maria Mercè Marçal, en una mostra que fusiona l’intent dels escriptors i l’artista per retenir la memòria col·lectiva a través del temps. L’exposició, que s’inaugurarà el 3 de juliol (19 h) es podrà veure fins al 29 de juliol i de l’1 al 30 de setembre. L’exposició, a més, comptarà amb una visita comentada amb l’autor, el dia 8 de juliol (19.30h).

   

  Tomàs Atienza va néixer a Sanlúcar de Barrameda, el 1947. La seva família s’estableix a Badalona el 1958. Als anys seixanta, Atienza comença a participar en els debats ideològics i estètics propis de l’època i descobreix la nova pintura europea (especialment Soutain i Kokoshka), i posteriorment la gran pintura catalana dels Mir, Gimeno, Miró…Va estudiar a l’Escola Massana i va ser deixeble del pintor Joan Serra, evolucionant d’una manera personalíssima amb la figura humana sempre en l’eix de la seva obra, i reivindicant el retrat com a forma d’expressió. És també escultor i ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives a Badalona, Tiana, Mataró i altres indrets.