El cantant Manolo Escobar mor als 82 anys d’edat

  0
  manolo escobar.jpg

  25/10/2013 – Estretament vinculat a Badalona, va viure durant 20 anys al barri de La Salut i va fer seu la cançó de Serrat 'Qué bonito es Badalona', tot un himne de la ciutat.

  El cantant Manolo Escobar va morir ahir als 82 anys d’edat en una clínica de Benidorm. El reconegut artista espanyol patia càncer  des de feia temps i va recaure fa uns dies, fet que li va impedir recollir un premi a Barcelona. Tot i néixer a Almeria el 1931, als 14 anys va emigrar amb els seus germans a Catalunya i va viure a Badalona, al barri de La Salut, prop de dues dècades. En honor a la ciutat que el va acollir, va fer seva i va adaptar a la seva veu la cançó de Manel Serrat Qué bonita es Badalona, que molta gent de la ciutat recuperava ahir, a través de les xarxes socials, després de la tràgica notícia. Moltes persones de la ciutat, entre elles la majoria de figures polítiques a nivell local, van mostrar el seu condol. L’alcalde ja ha confirmat que Badalona prepararà un homenatge a l’artista; les banderes de la Casa de la Vila van onejar ahir a mitja asta.

   

  Entre els seus èxits es troben peces tan inesborrables com Mi carro, Porompompero, La minifalda i Y viva España, part del seu disc més venut, amb sis  milions de còpies. Va ser l’àlbum més venut de la història de la música d’Espanya des de 1973 fins el 1992.

   

  El cos de Manolo Escobar va arribar ahir al migdia al Tanatori Marina Baixa, de Vila Joiosa. A les sis de la tarda va ser trasllada a l’Ajuntament de Benidorm, on els veïns van poder acomiadar-se d’ell. Cap al final del vespres van tenir lloc la misa i la incineració del cos.