El Club Juvenil Obenc recorda el bisbe Álvaro del Portillo

  0
  Club Obenc 2.jpg

  30/06/2014 – Una conferència sota el lema 'Les estades d'Álvaro del Portillo a Catalunya' i una exposició a Badalona recorda el centenari del naixement del bisbe i prelat de l'Orpus Dei.

  En motiu del centenari del naixement del bisbe i prelat de l’Orpus Dei, Álvaro Portillo, el Club Juvenil Obenc de Badalona va organitzar el passat divendres, 27 de maig, una xerrada sota el lema ‘Les estades d’Álvaro del Portillo a Catalunya’ a càrrec de l’historiador i pedagog Josep Masabeu.

   

  La conferència que va tenir cita al Col·legi Joan Maragall, Masbeu va desgranar les 37 estades documentades d’Álvaro del Portillo a Catalunya, des de la seva visita a l’Exposició Universal de Barcelona del 1929 fins la devoció a la Mare de Déu de la Mercè. La segona vegada que estigué a Catalunya fou a Olot el 1939, amb el seu regiment d’enginyers. A partir de desembre de 1939 va acompanyar a Sant Josepmaria en diversos viatges per començar la tasca apostòlica de l’Opus dei a Barcelona. Entre el centenar d’assistents, es va plantejar la pregunta si Portillo havia estat alguna vegada a Badalona i Masbeu va explicar que “si bé no està documentada cap estada concreta, però sí que hi ha va passar en diverses ocasions pels seus desplaçaments”. Entre els moments en què va estar més a prop va destacar Montserrat, on va romandre la Setmana Santa de 1943 i va aprendre el Virolai, i Castelldaura, una casa de convivències de Premià de Dalt on es conserven molt records de les diverses estades.

   

  Per altra banda, la cripta de la parròquia de Sant Josep ha acollit aquests dies, del 24 al 30 de juny, una exposició itinerària amb diversos plafons i objectes utilitzats pel futur beat. A més, durant aquest any s’estan realitzant diverses activitats arreu de Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer la imatge d’Álvaro Portillo, que serà beatificat el proper 27 de setembre a Madrid.

   

  El Club Juvenil Obenc és una entitat sense ànim de lucre que promou activitats formatives i d’esbarjo per a nens i joves, que va néixer l’any 1971 amb la iniciativa d’’un grup de famílies interessades en oferir als seus fills una formació integral en el temps lleure. Amb el pas del temps, el club ha ant creixent i ha tingut diverses seus per la ciutat i des de 1991 es troba al carrer Progrés, on els nens i nenes a partir dels 9 anys poden estudiar, fer esport i activitats de lleure, entre altres. Un dels objectius d’Obenc és fomentar els hàbits d’estudi seriós en els joves, juntament amb els valors de la convivència i de la solidaritat.