El concert de Miguel Poveda atrau a milers de veïns en el parc del Gran Sol

  0
  DSC_6531.JPG

  20/06/2016 – El cartell de concerts gratuïts omple també l'amfiteatre en substitució de la 'suelta de vaquilles' després de 32 anys en les festes de Sant Joan de Llefià.

  Divendres, 17 de juny, s'iniciaven les festes del barri de Sant Joan de Llefià amb el concert gratuït del 'cantaor' badaloní Miguel Poveda, que va atraure milers de veïns de tota la ciutat i que substituïa per primera vegada, després de 32 anys, la històrica 'suelta de vaquilles' que s'oferia en l'amfiteatre del parc del Gran Sol.

   

  Prèviament al concert, el regidor de CDC Badalona i, la vegada, secretari general de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Ferran Falcó, va llegir el pregó, destacat per les lluites veïnals per les reivindicacions històriques del barri, com la biblioteca i el Centre d'Atenció Primària, però també les actuals com l'ascensor del carrer Albert Llanas. "Llefià és una ciutat dins de Badalona, hauria de tenir més autonomia i capacitat de autogestionar, però la seva gent ha demostrat capacitat de fer, construir, reivindicar i ha treballat colze a colze amb totes les administracions", destacava Falcó.

   

  Durant els parlaments, el president de l'Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià de Gran Sol, Jordi Mesas, recalcava la importància del cartell de concerts gratuïts que s'han ofert cap de setmana en substitució de la 'suelta de les vaquilles', ja que "amb aquest canvi cultural ha guanyat l'associació, el barri de Llefià, però també la ciutat de Badalona". També, va afegir que "han estat diversos mesos de feina i negociacions per arribar a aquest punt, per això, l'entitat no abaixarà la guàrdia i pressionarà any rere any al govern local per mantenir a partir d'ara aquest projecte cultural al barri". Per la seva part, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va ressaltar que "des del consistori hem posat molta il·lusió en la primera edició d'aquest festival musical, que volem que sigui un referent obert i inclusiu a l'Àrea Metropolitana de Barcelona".

   

  També, des del parc del Gran Sol, dissabte va actuar el grup Sabor de Gràcia que va transmetre la rumba catalana, mentre que Las Migas ho feia diumenge amb el seu flamenc.

   

  Però el programa de les festes de Sant Joan de Llefià, que s'allarga fins al  divendres 24 de juny, inclou més activitats per a tot el públic, per això, també s'ha celebrat la sardinada amb 80 quilos de sardines, els torneigs esportius de petanca, bitlles i futbol sala, i la festa infantil amb inflables, xocolatada i festa de l'escuma des de la mancomunitat de la Manzana XIII. Entre altres activitats programades, el dijous 23 de juny a partir de les 23 hores se celebrarà la revetlla de Sant Joan amb discomòbil i coca i cava per als socis de l'entitat al mateix parc del Gran Sol.

   

  Raval i Gorg

  D'altra banda, altres barris de Badalona també han estat de festa major com el Raval, que des de la plaça del Mag Li Chang s'ha ofert als veïns una botifarrada, exhibicions de ball i música, inflables i la festa de l'escuma, mentre que des de l'Associació de Veïns de Gran Sol també ha celebrat la seva botifarrada amenitzada per l'orquestra Duo Cabana.