El film francès ‘Ennemis Intérieurs’, guanyador del Filmets 2016

  0
  _FGH0898.jpg

  31/10/2016 – Prop de 15.000 espectadors han gaudit dels millors curtmetratges internacionals, nacionals i catalans a les seus de Badalona i a l’Institut Francès de Barcelona.

  La 42a edició del Filmets Badalona Film Festival tanca amb un bon balanç d’espectadors als teatres i a les seus de la ciutat. Prop de 15.000 espectadors han gaudit dels millors curtmetratges internacionals, nacionals i catalans a les seus de Badalona i a l’Institut Francès de Barcelona.

   

  Lídia Heredia i Toni Forteza han conduït la NIT DE LES VENUS d’enguany que s’ha pogut veure en directe per Televisió de Badalona, la Xarxa de Comunicació Local i a través d'Internet. La novetat d'aquesta edició ha estat el disseny de l'esdeveniment en el qual han participat l'escenògraf badaloní Jordi Queralt, que ha treballat en espectacles com 'Polònia, El Musical' o 'La Nit de Santa Llúcia', i Blanc Produccions, productora encarregada de les darreres edicions de la Nit de Cap d'Any de Barcelona. 

   

  La pel·lícula, ENNEMIS INTÉRIEURS, de França, dirigida per Sélim Azzazi ha estat la pel·lícula guanyadora de la 42a edició. L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha entregat el premi al seu director, Sélim Azzazi. ENNEMIS INTÉRIEURS és un curtmetratge de ficció que tracta sobre la guerra civil d'Algèria als anys 90. Aquest curtmetratge ja va obtenir el premi del públic al Festival de Clermont-Ferrand 2016.

   

  El premi especial del jurat ha estat atorgat a BIS GLEISH de Benjamin Wolff, una ficció d'Estats Units d'Amèrica. MARCIANOS DE MARTE de Fernando Trullols, prèmiere mundial a Filmets, ha obtingut la Venus a la millor producció catalana. El premi l’ha entregat Núria Llorach, presidenta del CCMA, al director Fernando Trullols. Anna Maria Basora, La Venus a la millor producció espanyola ha estat per a GARBANZOS CON AZÚCAR, d’Antonio Aguilar. La Millor Producció europea ha anat a mans a DIE BADEWANNE un curtmetratge austríac de Timm Ellrich. 

   

  Millors actrius i actors

   

  Miriam Zohar, actriu principal del curtmetratge d’Israel PARIS AL ALMAYIM, ha obtingut la Venus de Badalona a la millor actriu.  Stein Winge i Jan Malmsjö, actors del curtmetratge noruec TAKK FOR TUREN, han guanyat la Venus de Badalona a millor actors. Enguany el jurat especialitzat ha decidit atorgar el premi als dos actors protagonistes.

   

  El curtmetratge de Badalona, LA FOLIE de Ricard López, ha guanyat la Venus a la Millor Producció de Badalona. La Venus a la Millor animació ha estat pel curtmetratge belga DERNIÈRE PORTE AU SUD de Sacha Feiner.

   

  ADILA, una producció espanyola de Rubén Llama i Alejandro Manzano, ha estat la guanyadora de la Venus al foment dels drets humans. El premi l'ha entregat Iolanda Fabregat i Mireia Hernández, directores de l'Àrea de Negoci Badalona de l'Obra Social CaixaBank. 

  Entre els altres premis destaquen el Premi del públic que ha estat per ENQUÊTE 62 de Laura Gabay, la Venus als millors efectes visuals, entregada pel crític de cinema Jaume Figueras, per FREEDOM & INDEPENDENCE de Bjorn Melhus i la Venus a la millor música per ENTRE LES LIGNES.

   

  Lídia Heredia ha lliurat el premi d’honor a Juanjo Giménez pel fet de ser un professional del cinema català i que ha apostat des de fa molts anys pel món del curtmetratge.