El Govern de Badalona inicia la presentació del pressupost ordinari

  0

  El Govern de Badalona inicia la presentació del pressupost ordinari municipal als partits polítics, sindicats, entitats i associacions de la ciutat. Es tracta d’uns comptes que augmenten un 5% respecte als de 2019, que es van prorrogar i encara són vigents, i que ascendeixen a 177.166.697,84 milions d’euros.

  Les àrees que el Govern considera que s’han de prioritzar amb un  creixement superior a la mitjana, amb un augment d’entre el 10 i el 15 per cent respecte als darrers comptes aprovats, són les de caràcter social: serveis socials, sanitat, educació, cultura, esport i feminismes. Concretament, l’augment en Serveis Socials és imprescindible per tenir els recursos per fer front a les necessitats de les persones més vulnerables i, a més, per incorporar la partida necessària per a fer realitat la major part del Pla de Reconstrucció Econòmica i Social de Badalona, aprovat de forma unànime després de mesos intensos de treballs, i que necessàriament s’ha de dotar del pressupost ordinari com a única forma de finançament. Aquest Pla inclou projectes com la creació del primer menjador social a la ciutat o l’ampliació del Centre d’acollida municipal de Can Bofí Vell per a persones sense sostre.

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, considera que “es tracta d’un pressupost que ve condicionat gairebé del tot per la necessitat de donar resposta a les conseqüències socials, econòmiques i sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19”. En aquest sentit, Garcia Albiol ha explicat que “amb el pressupost de l’any 2019 no podem donar una resposta satisfactòria a la realitat actual, per això moltes mesures que incorpora la proposta que presentem ja s’han treballat i configuren el Pla de Reconstrucció Econòmica i Social de la ciutat”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí