El govern tanca la wifi gratuïta de la via pública i desperta les crítiques d’Albiol

    0
    28
    Wi-fi plaça de la Vila.jpg

    13/09/2016 – L'Ajuntament suprimeix els punts oberts de wifi al carrer, diu, per falta d'eficiència i potenciarà la xarxa de connexions a equipaments i edificis públics.

    Les primeres crítiques van arribar a principis de mes des del PSC, que assegurava a través de Twitter que els punts de connexió wifi obert de la ciutat havien deixat de funcionar per “falta de manteniment”. Uns dies més tard, l'Ajuntament ha confirmat que no es tracta de manteniment, sinó de la supressió del servei de punts de wifi a l'espai públic, asseguren, per falta d'eficiència i ús.

     

    Els punts de connexió de la plaça de la Vila, la plaça Trafalgar, la plaça de Lloreda i el litoral, impulsats pel PP, doncs, han deixat de prestar Internet obert. Un dels arguments del govern és que els punts wifi ubicats a la via pública tenen una limitació de 256 Kbps per la normativa de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència, que, comparativament, és 70 vegades més lenta que la velocitat mitjana d'una connexió mòbil de 4G.

     

    En conseqüència, segons l'executiu, el nivell d'ús és molt baix: una mitjana unes 100 connexions al dia i un total de 3.000 usuaris abonats en els 3 anys de funcionament dels diferents punts, a la plaça de la Vila, a la plaça de Trafalgar, a la plaça de Lloreda i al litoral. Tot plegat, amb una inversió de manteniment de 23.000 euros anuals.

     

    La línia estratègica en aquest àmbit, doncs, canvia per tal d'impulsar, assegura el govern, una “potent xarxa de servei wifi gratuït a l'interior de les dependències municipals i als equipaments públics, on no hi ha limitacions de velocitat”.

     

    Pel que fa al servei wifi gratuït que s’oferia a la platja de Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) té previst restablir aquest servei de cara a l’estiu vinent.

     

    El regidor de Badalona Democràtica, Jose Téllez, considera que “avui en dia tenir una connexió de 256 Kbps, amb el cost que això comporta, no és gens viable per a l’Ajuntament ni pràctic per la persona que es connecta ocasionalment”. Téllez afirma que “molts ajuntaments abandonen o es plantegen abandonar el servei per culpa de les limitacions legals i volen substituir-lo per una xarxa potent a equipaments municipals”.

     

    El PP carrega contra la decisió

     

    Una nova acció pensant només en carregar-se allò que va fer el meu govern, i no en els interessos dels ciutadans”, ha criticat el regidor Xavier Garcia Albiol. Els 'populars' consideren que no tothom “té un telèfon amb 4G i que, per tant, aquest servei és molt necessari”.

     

    En qualsevol cas, diu Albiol, “és millor disposar del servei, encara que sigui una mica més lent, que donar passos enrere com a ciutat”, ja que, assegura, “la majoria d’ajuntament grans donen aquest servei i avancen en aquesta direcció”.

     

    Pel que fa al finançament, el PP sosté que els 23.000 euros es poden trobar alternatives, i, quant a xifres, el grup municipal afirma que el govern menteix. Al maig de 2015, defensen, “eren 15.000 els usuaris registrats, i no 3.000”. El PP ha demanat un informe amb totes les xifres.