El govern tornarà a portar a la Generalitat la trama urbanística rebutjada fa un mes

    0
    95
    permuta.JPG

    26/06/2013 – Després de seguir les prescripcions de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, PP i CiU ratifiquen al Ple el projecte, que tornarà a ser enviat perquè la Generalitat doni el vistiplau.

    El Ple municipal d’ahir va tornar a ser centre de debat sobre l’operació urbanística entre Ajuntament i Eurostanding SA que la Generalitat va tirar enrere fa un mes per diverses errades, entre les quals es trobava la manca d’interès públic. A dia d’avui, el projecte s’ha refet amb les prescripcions de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i s’ha decidit, amb els vots de PP i CiU, ratificar-lo i enviar-lo novament perquè el govern autonòmic li doni el vistiplau definitiu. Després de la seva reestructuració, l’entramat deixarà a l’Ajuntament 5,1 hectàrees de sòl destinat a sistemes de titularitat municipal, s’ampliaran els usos del BCIN i es posarà en marxa un pla d’etapes de 12 anys per potenciar Les Guixeres.

     

    PSC i ICV-EUiA mantenen que es tracta d’una permuta de terrenys pensada pel benefici de l’agent privat, que Badalona es queda amb un sòl als entorns de Can Ruti que són urbanísticament inservibles i que se’n treuria més profit si l’Ajuntament subhasta o construeix al solar en qüestió de Les Guixeres. El líder del PSC, Jordi Serra, manifestava ahir que el pla és, de base, el mateix i que només “s’ha afegit roba al ‘traje”, motiu pel qual creu que es deuria tornar a obrir un període d’informació pública i d’al·legacions. El regidor d’ICV-EUiA, Àlex Mañas, des del primer moment, ha qualificat l’operació de “pelotazo’ urbanístico” i assegura que li reportarà a Eurostanding 11 milions de benefici.

     

    CiU va votar favorablement a la proposta perquè creu que el treball d’aquesta operació s’ha millorat i suposarà un impuls per l’economia local. El líder de la federació, Ferran Falcó, considera que s’ha trobat un punt d’equiliubri entre l’interès públic i el privat i que, per exemple, l’Ajuntament s’estalviarà expropiacions dels terrenys que l’empresa cedeix a l’entorn de Can Ruti, que d’aquí a uns anys podrien suposar un cost afegit a la corporació municipal.

     

    El govern del Partit Popular desmentia ahir que el benefici per l’empresa fos tan desmesurat i que “és un despropòsit” pensar que els tècnics municipals van fer el projecte amb errades de forma intencionada. L’alcalde Garcia Albiol també va destacar que la proposta ecosocialista de constuir naus i vendre-les és inviable perquè ningú les compraria, i que la permuta amb Eurostanding generara llocs de treball i potenciarà l’economia.

     

    Fa més d’un any, el govern badaloní i Eurostanding, SA, promotora del Parc Empresarial Grandland Badalona Sud, van començar a trenar un conveni per intercanviar uns terrenys. La idea era crear 23.000 metres quadrats de sòl industrial municipal a Les Guixeres amb l’objectiu de permutar-lo per uns terrenys de la companyia, equivalents en extensió, en la zona de Can Ruti. L’Ajuntament argumentava i argumenta l’operació en tres pilars clau: construir noves naus per fomentar la captació de negoci, crear potencials llocs de treball i desconcentrar el sostre industrial local; tenir la possibilitat d’augmentar el conjunt d’equipaments vinculats a l’Hospital Germans Trias i Pujol i preservar els espais agroforestals de la Serralada de Marina.