El Màgic Badalona celebra cinc anys de vida amb l’arribada de dues marques de referència

  0
  foto Mercadona - Eva Guillamet.jpg

  09/12/2013 – El centre ha celebrat aquest cap de setmana un nou aniversari amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; l'obertura de Mercadona i H&M afegeix 80 llocs de treball més a les instal·lacions.

  El centre comercial i d'oci Màgic Badalona ha celebrat aquest cap de setmana la inauguració oficial de les seves dues noves botigues: Mercadona i H&M, amb prop de 5.000 m2. L'estrena coincideix amb el cinquè aniversari del centre, obert la tardor de 2008, i suposarà un increment significatiu de visitants que la direcció del complex estima en més del 20%. Durant 2012, el Màgic va tenir una afluència de 6’3 milions de visitants i s’espera que l’arribada de les dues noves marques dinamitzi encara més el conjunt del centre comercial. En l'acte de celebració, Joan Manuel Sanahuja, del grup Vila de Badalona S.L, propietària del complex, va destacar que "poder fer un balanç satisfactori dels 5 primers anys de vida del centre ens encoratja per seguir treballant i contribuint al creixement econòmic de la ciutat".

   

  També van assistir a l'acte el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Juan Fernández. 

   

  Més oferta i 80 nous llocs de treball

   

  Les noves incorporacions del Màgic suposen la creació de més de 80 nous llocs de treball a Badalona. Una vuitantena de persones que se sumen a les 600 que ja treballaven al Màgic.  

   

  Alhora, les noves botigues de Mercadona i H&M amplien l'oferta comercial del centre i responen als desitjos del seu target. Segons els estudis de mercat realitzats per Màgic Badalona, d'entre un llistat de marques no presents fins ara al centre, Mercadona i H&M eren les dues més desitjades pels visitants enquestats. De la mateixa manera, encapçalaven la llista de botigues desitjades pel públic objectiu que no visita o visita poc el Màgic.  La direcció negociava des de fa mesos la incorporació de les dues marques al seu mix comercial, ocupant els espais deixats pel Karting i Supermercats Río. En total, el centre suma ara més de 40.000 m2 de superfície comercial, amb 90 establiments, entre els que també hi ha 10 restaurants, 13 sales de cinema, un gimnàs (4.000 m2) i 9 pistes de basquet (5.000m2). 

   

   5 anys amb bones xifres

   

  El Màgic Badalona va ser inaugurat la tardor de 2008. Des de llavors, tot i la crisi evident de consum dels darrers anys, el Màgic ha mantingut bons balanços de visitants i d'ocupació de botigues, explica la direcció. Pel que fa a l'espai comercial, durant aquests 5 anys el centre ha tingut una ràtio d'ocupació de locals d'entre el 92 i el 95%, una dada difícil d'assolir en complexos comercials similars i amb pocs anys d'història.  

   

  Pel que fa a l’afluència de visitants, des del 2008 al 2011 el centre va registrar increments anuals per sobre dels dos dígits. Ara, amb la incorporació de Mercadona i H&M, el centre vol mantenir un bon ritme de creixement d'afluència i fidelitzar els seus clients, captant un públic més transversal, tant a nivell geogràfic com social. El perfil actual del visitant del centre és el d’una persona de 35 anys (31% joves de fins a 25 anys; 39% de 26 a 40 i 30% de més de 40), i de classe mitjana (46%). La majoria (49%) van al centre per comprar i un 27% ho fa per passejar i mirar botigues. 6 de cada 10 hi arriben a peu i la resta s'hi desplacen en vehicle. El 57% van al Màgic almenys un cop per setmana. Amb les noves botigues, també es preveu incrementar l'afluència en la franja de matí i atraure visitants de la segona àrea d'influència del Màgic que hi poden arribar en cotxe.

   

  Doble protesta a les portes del centre

   

  No tot van ser flors i violes, dissabte. Prop d’una quarantena de persones es va concentrar a l’entrada del centre per rebre amb xiulets i pancartes els polítics assistents a l’acte. Es tractà d’una doble convocatòria: d’un costat, els comerciants del passeig de La Salut, que veuen com l’obertura de dos noves botigues com Mercadona i H&M pot suposar un perjudici per als petits botiguers de barri; de l’altre, diferents col·lectius socials agrupats sota el paraigües de la plataforma ciutadana Àgora BDN, que critiquen les polítiques del PP i CiU a l’Ajuntament, Generalitat i Estat i la manca d’equipaments municipals o mesures contra l’atur, entre d’altres qüestions.