El Mas Ram protesta per la instal·lació del nou Mercadona i la retirada de la tanca d’accés

  0
  masram.jpg

  19/09/2012 – Uns 200 veïns del barri van tallar dissabte al matí la Conreria per mostrar la seva disconformitat amb la instal·lació d'un supermercat a la zona i amb la retirada de la barrera que regula el pas de cotxes a la urbanització.

  Els veïns del barri del Mas Ram van iniciar el passat dissabte al matí un seguit de protestes contra la instal·lació d’un Mercadona a la zona i contra la intenció de l’Ajuntament de treure la barrera que regula el pas de cotxes a l’entrada de la urbanització. La lluita contra el consistori a dos fronts els va fer sortir al carrer i unes 200 persones van tallar durant més d’una hora la carretera de la Conreria; i així ho tornaran a fer durant els dos propers dissabtes perquè es faci escoltar la seva voluntat.

   

  El president de l’Associació de Propietaris del Mas Ram explica que “qui viu a la urbanització és perquè busca una certa tranquil·litat i intimitat” que es veuria infringida amb el supermercat. Si bé és cert que el govern municipal va modificar el pla inicial amb l’objectiu que l’entrada al nou Mercadona fos pel lateral de la B-20, i no per l’interior del barri, el president de l’associació relata que “no hi ha cap negociació més per part de l’Ajuntament” i que aquestes noves protestes són una forma d’alçar la veu contra el silenci consistorial.

   

  L’altra nova qüestió afegida al malestar veïnal és l’ordre municipal que obliga a retirar una tanca ubicada a l’entrada del barri i que, segons els ciutadans del Mas-Ram, els ha protegit de robatoris durant un any i mig. Durant el dia, el pas és obert a tothom; a partir de les 10.30 de la nit, però, la tanca s’abaixa i els cotxes han d’identificar-se. Al juliol, un veí de la zona va denunciar la il·legalitat de la barrera i va provocar la indagació i prohibició per part de l’Ajuntament, que, a més, va imposar una sanció de 1.000 euros. Des de l’associació de propietaris expliquen que el denunciant “és un morós que deu molts diners a la comunitat” i que el 100% de la urbanització vol mantenir la barrera: “En el moment d’instal·lar-la, l’Ajuntament ens va donar el vistiplau mentre no causéssim problemes a ningú. Pensem que l’ordre de retirar-la ens la imposen a contracor”.