La Festa Medieval “Pirates a Badalona” torna a la ciutat

  0

  Demà, 14 de març, arrenquen les primeres activitats de la nova edició de la Fira Medieval “Pirates a Badalona” 2023. Cada any pels volts de març i abril, dins del marc de la Festa Medieval de Badalona, l’Associació Cultural Festa Medieval Sant Jordi organitza conjuntament amb el Museu de Badalona un cicle de conferències dedicada a una temàtica per enriquir aquesta festivitat i difondre diferents aspectes de l’edat mitjana.

  Amb la inauguració de l’exposició itinerant “Blasonar Badalona. Símbols de ciutat” a càrrec de Nil Rider, demà, 14 de març, a les 18:30h a l’Associació de Veïns del Centre (Sant Miquel, 34), es donarà tret de sortida a diverses conferències que tindran lloc a la ciutat en el marc de la festa medieval.

  Aquest mateix dijous 16 de març a les 19h, a la Sala d’actes del Museu de Badalona es farà la conferència “Estudiant la mort: què ens diu l’antropologia forense de la tomba de Jaume Ramon Vila?”, a càrrec de l’arqueòloga i doctora en Antropologia Biològica, Núria Armentano. La xerrada permetrà conèixer el procés d’excavació de la tomba de Jaume Ramon Vila, situada en el monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Jaume Ramon Vila va ser un prevere del segle XVII que es dedicà a l’estudi de l’heràldica medieval catalana i que tingué una forta vinculació amb aquest monestir badaloní.

  El dijous 23 de març a les 19h, a la Sala d’actes del Museu de Badalona es farà la conferència “El claustre de Sant Jeroni de la Murtra: arquitectura, iconografia, heràldica i història”, a càrrec del doctor en història medieval Carles Díaz que ens parlarà sobre les diferents etapes constructives d’aquest espai únic i de com ha evolucionat al llarg del temps i quins testimonis n’han perdurat.

  El dijous 30 de març a les 19h, a la Sala d’actes del Museu de Badalona es farà la conferència El procés de conservació de la taula central del retaule de Sant Sebastià del monestir de Sant Jeroni de la Murtra a càrrec de Rosa Marina Ruiz.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí