El Museu de Badalona mostra la relació entre l’arqueologia clàssica i la creació artística

  0
  museu.JPG

  13/06/2013 – L'exposició 'Sub Lucem. Art, Ceràmica, Arqueologia' s'inaugura aquest mateix dijous a la tarda; les instal·lacions de les Termes i el 'Decumanus' entren en contacte amb materials com la terracuita o la porcellana.

  El Museu de Badalona acull a partir d’aquest dijous el projecte Sub Lucem. Art, Ceràmica, Arqueologia, que recull la recerca plàstica en el món de la ceràmica contemporània. La mostra, realitzada pel saragossà Jorge Egea a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona, presenta una relació entre la creació artística i l’arqueologia clàssica, a partir de l’especulació formal sobre la imatge del déu grecoromà de les arts, Apol·lo.

   

  Aprofitant la museografia de les Termes i el Decumanus, es presenta un conjunt d’instal·lacions on materials com la terracuita o la porcellana entren en diàleg amb les restes arqueològiques de la Baetulo romana, inspirant-se en algunes de les peces del Museu. Sub Lucem transporta a un espai poètic en el qual, com a la caiguda del dia, el temps i la llum s’aturen, on passat i present conviuen i intercanvien els seus significats. Museu.

   

  Amb motiu de la inauguració es podrà visitar de forma gratuïta l'espai arqueològic de les Termes i el Decumanus a partir de les 19h.