El nou organigrama municipal dividirà en quatre grans àmbits les funcions del govern

  0
  IMG_2012.JPG

  13/06/2015 – Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA ja han fet un repartiment previ, a l'espera que les negociacions amb el PSC puguin continuar per encaixar els socialistes a l'executiu.

  Després de dues setmanes de negociacions, les primeres pistes sobre l’organigrama del futur govern d’esquerres de la ciutat van fer-se públiques ahir. De moment, l’executiu estarà constituït per Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA, que han arribat a un principi d’acord, a més de a nivell organitzatiu, per incloure “un pla de mesures de xoc per als primers sis mesos i un codi ètic de govern”. Amb aquest acord, Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA, a falta de saber si el PSC, que ahir divendres va rebutjar la primera oferta, entrarà o no al govern, es comprometen a desenvolupar mitjançant un procés de participació ciutadana i amb el conjunt del personal municipal un pla d’actuació municipal per als anys 2016- 2019.

   

  Pel que fa a l’estructura del nou Ajuntament, el futur govern es dividirà en quatre grans àrees, a més d’Alcaldia, que suposen un canvi conceptual important: Badalona Democràtica, que inclourà Govern, Hisenda, Recursos Interns i Participació; BDN Habitable, amb Urbanisme i Espai Públic; BDN Pròspera i Sostenible, amb Promoció Econòmica i Medi Ambient, i BDN Justa, Inclusiva i Educadora, que engloba Serveis Socials, Cultura, Convivència, Salut i Educació. Comunicació i Seguretat estaran directament vinculades a Alcaldia. De moment, a l’espera de saber si el PSC entrarà o no, Guanyem es quedaria amb BDN Democràtica i BDN Justa –aquesta darrera és la que s’ha ofert als socialistes en primera instància-; ERC, amb Urbanisme i Espai Públic, i ICV-EUiA, amb Promoció Econòmica i Medi Ambient. A més, es perfilen tres tinents d’alcalde: Jose Téllez, de Guanyem Badalona en Comú, el candidat d’ERC, Oriol Lladó, i el d’ICV-EUiA, Àlex Mañas.

   

  Des de Guanyem indiquen que “al llarg de totes les negociacions el PSC hi ha estat participant activament” i que han “detectat un ampli acord programàtic que donaria solidesa al futur govern”. No obstant, el primer intent no ha fructificat i els socialistes voldrien més pes a l’executiu, com per exemple amb la gestió de Promoció Econòmica –assignada, a priori, als ecosocialistes-.

   

  En qualsevol cas,  el cartipàs municipal no s’acabarà de definir i concretar fins a finals de mes. “És per això”, apunten des de Guanyem, “que sigui quina sigui la configuració final dels partits membres del govern, les negociacions per a la configuració definitiva de l’organigrama, les regidories delegades i la garantia de transversalitat política i administrativa i coresponsabilitat del conjunt del govern seguiran obertes fins a l’aprovació del cartipàs durant les properes setmanes”.