El número de beques destinades a menjador escolar es redueix un 50% enguany

  0
  59

  19/09/2012 – La disminució de 200.000 euros en l'aportació de l'Ajuntament provoca que els infants que gaudeixen de beca siguin 900, en comptes dels 1.700 del curs passat.

  La quantitat de beques menjador destinades als infants de les escoles badalonines es veurà reduït prop d’un 50% aquest curs. La disminució de l’aportació municipal, que serà de 480.000 euros enlloc dels 670.000 del curs passat, provoca que únicament es puguin pagar els dinars de 900 nens, 800 menys que en el 2011-2012.

   

  La regidora de Govern, Maritxu Hervás, admet la disminució de les subvencions, però explica que és una quantitat similar a la de l’any 2008; també argumenta que aquesta retallada és una “mesura temporal fins desembre” que l’Ajuntament ha de prendre per l’absència de recursos. “Hem de complir la llei i no generar dèficit”, explica Hervás, que assenyala “l’herència de governs anteriors” com la culpable de la “insostenible situació” econòmica local. Segons afirma la 2a tinent d’alcalde, la intenció del seu executiu és compensar en el proper pressupost, a finals d’any, la reducció de quasi 200.000 euros d’aportació.

   

  Aquesta notícia sorgeix pocs dies després que el govern municipal anunciés ajudes econòmiques pels llibres de text de totes les famílies de la ciutat per valor de 2,5 milions d’euros. Per si mateix, el pla va despertar les crítiques de PSC i ICV-EUiA i la comunitat educativa, ja que no mesura les rentes familiars dels beneficiaris. La coalició ecosocialista, que ahir alertava a través d’una nota de premsa de la retallada en beques menjador, assegura que “és una obscenitat regalar llibres als que no tenen cap necessitat i minvar l’alimentació dels més necessitats”. El líder d’ICV-EUiA, Carles Sagués, postula que les ajudes per material escolar haguessin estat igual d’efectives amb 500.000 euros, però administrant-los amb la col·laboració de les escoles i donant continuïtat a la socialització que moltes ja practiquen; d’aquesta forma, diu, “la resta de diners es podrien destinar a pal·liar retallades com aquesta”. Pel govern local, no obstant, l’aportació pels llibres és “una mesura social molt positiva” amb la que les famílies es beneficien “més que amb la beca menjador”.

   

  El director de l’escola Josep Boadas de Sant Roc i representant de la junta de directors de Badalona, Casto García, denuncia aquest “cop als nens” que pot derivar en l’augment de l’absentisme: “Hi ha molts nens pels quals el menjar al col·legi era l’únic àpat decent del dia, i un motiu de causa major per assistir a classe”. El director García considera que si s’havia de fer una retallada, s’hauria d’haver fet amb “lupa” i haver començat, “per exemple, pels sous i dietes d’assistència a plens dels polítics municipals”. En matèria de subvenció pels menjadors escolars, a més, l’Ajuntament encara ha d’abonar les aportacions corresponents al maig i juny passats i no sap quan ho podrà fer. Amb tot, Casto Garcia apunta que faran tot el que puguin fer amb els recursos que tenen.