El patrocini d’actes fomenta la discòrdia política a Badalona

  0
  anismono.jpg

  26/06/2012 – La instal·lació d'una pantalla gegant a Llefià per veure la selecció espanyola ha alimentat el debat sobre el patrocini d'aquest tipus d'acte per part d'empreses privades.

  Sembla que la polèmica en relació als patrocinis d’actes per part d’empreses privades que eximeixen a l’Ajuntament de pagar cap cost ha arribat al seu punt àlgid amb l’anunci de la instal·lació d’una pantalla gegant per veure jugar la selecció espanyola.

   

  Ahir Convergència i Unió va indicar que no veu “lògic” que s’instal·li una pantalla gegant per veure un partit en obert que tothom pot veure “a casa seva o al bar de sempre”. El cap del grup municipal, Ferran Falcó, no es mostra convençut de si realment l’Ajuntament no haurà de pagar res; Falcó afirma que “l’activitat implicarà una despesa en seguretat i neteja”i dubta de si “l’empresa assumirà” aquest cost. Els convergents han proposat que, ja que es busquen patrocinadors, es faci “pensant en com ajudar les entitats socials de la ciutat”.

   

  En aquest sentit també s’alinea el PSC. Els socialistes consideren que “és immoral gastar-se 12.000 € en fum” o d’altres qüestions com una pantalla gegant, i que “l’Ajuntament podria dedicar-se a cercar patrocinis per altres activitats més urgents i profitoses per als ciutadans de Badalona”. “Albiol només cerca el patrocini d’una immobiliària per activitats que no generen cap benefici social, sentencia el president del grup municipal, Jordi Serra.

   

  Tot i que no està en contra, ICV-EUiA assegura que s'haurien de destinar aquests recursos i aquesta "imaginació" en temes socials més importants; i, si més no, "destinar la pantalla per fer cinefòrums i activitats culturals que aportin un altre tipus de valors".

   

  No obstant, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va respondre ahir a La Vanguardia de forma lapidària: “Tinc dos opcions: no fer res o buscar-me la vida”. El batlle ‘popular’ assegura que “les arques municipals estan buides” i ell només busca una forma d’organitzar activitats a cost zero. “Si sóc capaç de trobar un patrocinador que pagui el manteniment d’un jardí a canvi de posar un cartell amb el nom de la seva empresa, ho faré”, anuncia Albiol.