El PP altera la moció i col•loca 4 membres a la comissió del cas Jurado

  0

  11/07/2012 – La moció aprovada al Ple estipulava que el Partit Popular tindria tres representants a la comissió, però el govern ha comptat a part el president del grup, càrrec que recau sobre l'alcalde Garcia Albiol; l'oposició ha titllat l'acció de manca de democràcia. A més, Miguel Jurado, serà un dels tres representants populars.

  La Comissió d’Investigació per indagar els dubtes relatius a les suposades col·lectes de la Guàrdia Urbana va ser creada ahir, quan els regidors es van reunir per primer cop, i no va estar exempta de polèmica. La moció presentada pel PSC i ICV-EUiA aprovada al darrer Ple estipulava que la comissió estaria formada per tres regidors populars, dos socialistes, un convergent i un ecosocialista, i que entre ells s’escolliria un president. En aquest tipus de comissions, el president ha de ser l’alcalde, i aprofitant aquesta normativa municipal el Partit Popular va presentar ahir quatre representants, en comptes de tres; és a dir, els seus membres corresponents més Garcia Albiol, que exerceix de cap d’una comitiva investigadora on hi serà el propi regidor de Seguretat, Miguel Jurado, a qui molts dits van assenyalar quan l’afer de les col·lectes va sortir a la llum.

   

  D’aquesta forma, la composició es divideix entre quatre representants del govern i quatre de l’oposició. A l’hora de prendre decisions per sufragi, en cas d’empat a quatre, a més, el vot de qualitat de l’Alcalde acabaria sent el determinant.

   

  L’oposició ha titllat aquesta maniobra com una “manca de democràcia” i assegura que “no respecta la moció que ells –Partit Popular- també van aprovar”. El PSC va afirmar ahir que es tracta d’un “frau de llei” i que “no és de rebut alterar la composició amb l'excusa de que l'Alcalde ha de presidir la comissió”. Convergència i Unió, per la seva part, va considerar que aquest fet fa “perdre credibilitat al grup d’investigació, però també al PP”. Iniciativa-EUiA, en la mateixa línia, es preguntava “on és la democràcia?" en tot aquest assumpte.

   

  Finalment, Garcia Albiol presidirà una comissió composada per Miguel Jurado, responsable del cos implicat en el batejat ‘cas Jurado’, Sònia Egea i Maria Jesús Hervàs, del PP; Jordi Serra i Francesc Serrano, del PSC; Ferran Falcó de CiU, tot i que ahir va ser present Mercè Rius per absència del líder convergent, i Carles Sagués d’ICV-EUiA.