El PP va organitzar concerts no pressupostats que van deixar un forat econòmic

  0
  primavera-pop-2015 (AJB_MITJA).jpg

  23/04/2016 – Jarabe de Palo o el Primavera Pop 2015, entre altres, van suposar una despesa no prevista de 207.000 euros.

  L’empresa municipal Badalona Cultura ha tancat els comptes de l’exercici de 2015 amb un resultat negatiu de 183.000 euros. La causa principal d’aquesta situació deficitària, assegura el govern local, va ser l’organització de quatre concerts en el marc de les Festes de Maig de l’any passat que no havia estat pressupostada inicialment per part de l’equip de Xavier Garcia Albiol i el PP.

   

  Es tracta de dues actuacions al passeig Marítim: el concert de Jarabe de Palo el dia 10 de maig, i el multitudinari festival musical Primavera Pop 2015, organitzat per 40 Principales i Prisa Radio el dia 23 de maig. Les altres dues van tenir com a escenari la plaça Trafalgar, amb el grup sevillà Siempre Así el dia 16 de maig; i el Festival Rock and Roll Star el dia 23 de maig.

   

  La regidora de Cultura, Laia Sabater, afirma que “aquest any ha estat impossible tornar a programar un esdeveniment de la magnitud del festival Primavera Pop perquè els comptes de Badalona Cultura encara s’han de recuperar del forat econòmic generat l’any passat”.

   

  I és que, a l’inici del mandat, els informes d’una auditoria externa indicaven un dèficit de 207.000 euros, que l’executiu ha rebaixat fins als 183.000 ajustant la programació cultural del darrer trimestre de 2015 i buscant altres fonts d’ingressos, com ara el lloguer d’instal·lacions municipals.

   

  El PP tenia previst fer una aportació extraordinària

   

  Des del grup del PP, no obstant, consideren que tot plegat és “culpa de la mala gestió del govern, que no ha estat capaç de fer una aportació extraordinària per cobrir aquesta despesa”, quelcom que ells tenien previst, expliquen. El portaveu del grup municipal, Juan Fernández, considera que Badalona “ha de tenir concerts d’aquest nivell i promocionar la ciutat a tota la província”.

   

  “Gràcies al Primavera Pop, es va fer publicitat de Badalona i el seu passeig Marítim durant dos mesos als 40 Principales”, ressalta el portaveu. A més, afegeix Fernández, els concerts “van comportar beneficis extres per als comerços de la zona”. “Érem conscients d’aquesta despesa extra, però també estava previst fer una aportació extraordinària per tal de no tancar amb dèficit”.