El Prat es cola a la final (73-69)

0
    23

26/09/2014 – El vinculat del FIATC Joventut s’ha desfet del filial del Barça amb remuntada inclosa i s’enfrontarà al CB Tarragona a la final de la Lliga Catalana LEB.

El Joan Busquets ha tornat a vestir-se de gala, tal com va succerr al play-off d’ascens a LEB Or, per veure triomfar al seu equip. Després d’una primera semifinal on el Tarragona ha sorprès al Força Lleida (69-75), el CB Prat es veia les cares amb el Barça B.

El matx ha començat amb molt ritme ofensiu. Les accions en atac de Ludvig Hakanson i Sulejmanovic han impulsat als blaugranes, però el Prat no s’ha quedat enrere gràcies a la feina feta per Nogués i Serrano i a dos triples anotats per Ros i Agustí Sans.

Després d’un primer quart igualat (18-20), un parcial de 0 a 9 ha portat al Barça a situar-se amb una renda de nou punts (29-38), amb un Sulejmanovic fent mal en posicions interiors. El Prat ha aguantat com ha pogut l’empenta blaugrana i ha marxat al descans amb la necessitat de millorar, sobretot en defensa (33-42).

Les consignes donades per Agustí Julbe durant el pas pels vestidors han tingut l’efecte esperat. Els potablaves han pujat les línies defensives, han assecat a Sulejmanovic i per mitjà de diverses recuperacions han completat un parcial de 26 a 10.

Després de l’empat (50-50), el Barça s’ha seguit bloquejat en atac completament i el Prat s’ha posat set punts per sobre (57-50), i ha acabat el quart mantenint aquesta mateixa diferència. José Nogués ha anotat 9 punts durant aquest període i Abalde també ha fet una bona tasca (59-52).

Veient que el partit es podia escapar, Aleix Duran ha fet sortir a tres bases a pista: Hakanson, Moix i Peno. El Prat s’ha seguit mostrant molt solvent en defensa i amb 40 segons per disputar-se, un triple errat per Peno ha donat als potablaves una possessió clau per sentenciar el xoc. Els locals guanyaven per quatre punts (71-67) i ja han pogut tenir un marge mínim per assegurar el triomf.

El millor jugador del partit ha estat Ludvig Hakanson, amb 23 punts i 25 de valoració. Per part del Prat, Alberto Abalde ha estat l’home més destacat, amb 16 punts, 4 rebots, 2 assistències i 16 de valoració. José Nogués ha acabat el duel amb 13 punts, 3 rebots, 1 assistència i 15 de valoració.