El Prat somriu en un final d’infart (74-73)

0
    28

19/02/2017 – Xavi Forcada (28 de valoració) lidera el triomf potablava contra un Actel Força Lleida que conserva opcions fins al darrer sospir.

Després de tres derrotes consecutives i d’estar molt penalitzats per les baixes, el CB Prat tornaria a recuperar el camí de la victòria a la LEB Or. El bloc de Roberto Sánchez, catorzè (10/14) i amb quatre triomfs de marge vers el descens a manca de deu jornades, trobaria el camí per remuntar el vol davant l’Actel.

El Lleida disputaria uns primers minuts molt bons al Joan Busquets, arribant a assolir rendes de 12 punts i tancant el primer quart sentint-se dominadors del joc (11-22). Un triple de Ros i l’aparició de Gerbert Martí començarien a neutralitzar l’impuls del visitant Marc Martí (15 punts), tot i que seria la defensa coral l’actiu que canviaria el guió (30-33).

En la represa, el Prat arribaria a empatat (44-44), però un 2+1 d’Alzamora tornava a instaurar l’Actel Força Lleida amb la iniciativa (49-55). En els minuts de màxima pressió, Forcada passaria a erigir-se en l’home referència dels potablaves.

El base, autor de 21 punts, 5 rebots, 4 assistències i un 28 de valoració, assumia la responsabilitat per guiar el Prat cap a un parcial de 7 a 0 que capgirava el marcador (56-55). El punt clau, però, no arribaria fins als últims 19 segons, quan Forcada s’inventava un triple espectacular per deixar el triomf mig lligat (74-69).

Quan semblava que el vinculat de la Penya ho tenia fet, la pugna de Feliu i Demetrio i un parell d’errors potablaves en forma de pèrdues li acabarien donant al Lleidà l’opció de guanyar. L’últim tir de Nevels des de mitja pista no voldria entrar i, per tant, la victòria es quedaria al Busquets (74-73). Gran pas endavant del Prat cap a la salvació.