El PSC acusa el govern local de dificultar “l’accés ciutadà a la Cultura”

  0

  10/10/2012 – Els socialistes denuncien l'increment dels preus dels espectacles als teatres municipals; Badalona Cultura, no obstant, assegura que l'augment només s'ha donat als espectacles més mediàtics.

  El PSC critica que el Partit Popular continuï “encarint les entrades” dels teatres municipals i que, en conseqüència, dificulti “l’accés ciutadà a la Cultura”. Els socialistes asseguren que el preu dels abonaments, per exemple, han estat incrementats un 13% i han passat de costar 60 a 68 euros.

   

  El PSC explica que “la gran majoria de teatres públics i privats van començar la venda d’abonaments i d’entrades abans de l’1 de setembre per evitar l’augment de l’IVA”, mentre que “el govern del PP de Badalona repercutia alegrement la pujada als espectadors”. “No és d’estranyar que els espectadors fugin a Barcelona o a altres municipis propers”. Tanmateix, destaquen que hi ha associacions culturals que han fet esforços per mantenir els preus i que el govern local hauria de prendre nota.

   

  Des de Badalona Cultura admeten que la pujada dels preus existeix, degut a l’increment de l’IVA, però “només als espectacles més mediàtics”. Tanmateix, i en referència als abonaments, la gerent de Cultura, Noemí Daniel, afirma que, tot i l’augment de 8 euros, el descompte per abonats, en conjunt, “continua sent del 40%”. “És incert dir que hi ha fugida d’espectadors; la venda està per sobre de les previsions i el descens de públic està sent quasi imperceptible, malgrat veure’ns obligats a repercutir l’increment d’IVA”.