El PSC es planteja retirar el suport d’investidura i no descarta la moció de censura

  0
  644dffc5-702c-4f41-8f1d-4b08b5b19442.jpg

  12/10/2016 – El gest de desobediència d'aquest dimecres ha despertat nombroses reaccions polítiques i els socialistes asseguren estar farts de les “posicions independentista” del govern.

  El 12-O ha passat aquest dimecres per Badalona com un cicló que ha alterat la situació política i que no ha deixat indiferents les relacions entre les diferents forces locals, ni tan sols al si del govern. El PSC ha emés aquesta tarda un comunicat en el que assegura que “Badalona s'està cansant d'unes posiciones independentistes que no representen la majoria de la ciutadania”, com també es va cansar “del discurs xenòfob” de Garcia Albiol.

   

  “Els socialistes van donar suport a Dolors Sabater a canvi de la neutralitat de l'Ajuntament en qüesitons sobiranista. Fets com els d'avui posen en qüestió aquest pacte”, afirma el president del grup i primer secretari local del PSC, Álex Pastor. No és la primera fricció en aquest sentit entre socialistes i govern, que aquesta mateixa setmana han aprovat unes ordenances fiscals elaborades de manera pactada. Però la contundència de les paraules del PSC fan pensar que sí és la més delicada.

   

  Fonts socialistes asseguren que, a dia d'avui, no descarten la moció de censura, que les possibilitats numèriques existeixen i que aquests dies dialogaran amb altres partits de la ciutat en aquest sentit. Una cosa sí tenen molt clara: aquest hipotètic moviment de canvi al govern no passaria per fer pujar ni a Albiol ni a ningú del PP a l'alcaldia.

   

  Qualsevol possibilitat numèrica passaria perquè 14 regidors del Ple forcessin una moció de censura que, sense cap altra opció, hauria de comptar amb l'abstenció del PP. D'aquesta forma, els socialistes intentarien imprimir un gir de 180 graus a la situació política que s'ha viscut en aquest mandat; si aquesta hipòtesi es materialitzés, la moció estaria en mans dels 'populars', però sense ser els protagonistes del canvi a l'executiu.