El PSC posa de manifest la “desatenció” a les polítiques socials a Badalona

  0
  psc.JPG

  13/06/2013 – L'agrupació inicia a nivell global la campanya "Viure amb dignitat", que gira sobre quatre eixos: ningú sense llar, ningú sense aliments, ningú sense ingressos i un pla de xoc contra l’atur.

  El PSC ha presentat la campanya “Viure amb dignitat”, que gira entorn quatre pilars: ningú sense llar, ningú sense aliments, ningú sense ingressos i un pla de xoc contra l’atur. El primer secretari de la Federació del Barcelonès Nord, Jordi Serra, la regidora del PSC badaloní Conxita Botey, i el tinent d’alcalde colomenc Raúl Moreno han contraposat els diferents models de polítiques socials portats a terme en una ciutat “governada per la dreta”, com és Badalona, i d’una altra “governada per l’esquerra”, com és el cas de Santa Coloma.

   

  Conxita Botey ha posat sobre la taula la “desantenció del govern de García Albiol a Badalona pels col·lectius més desafavorits” i ha criticat que el govern local “només hagi donat dues beques d’escoles bressol en un any”. Jordi Serra, per la seva banda, ha advertit del “perill del tancament del Banc d’Aliments a Badalona” per la manca d’stock i “la despreocupació de l’alcalde del PP en posar solució a aquesta situació”.

   

  Una situació que contrasta, diuen, amb la realitat a la ciutat veïna, on es destinaran 1,8 milions per assegurar un àpat equilibrat al dia a 2300 estudiants dels centres d’infantil i primària en risc d’exclusió social. Raúl Moreno ha fet un repàs de les diferents polítiques socials portades a terme pel PSC colomenc, com els 1,3 milions d’euros destinats a ajuts d’urgència social, els 800.000€ destinats a plans d’ocupació propis, i els 250.000€ que enguany destinaran a beques d’escoles bressol.

   

  La campanya “Viure amb dignitat” denuncia “la insensibilitat social del Govern de CiU envers els més febles”, que avantposa, consideren, la identitat per davant de la dignitat i que es mostra immòbil davant l’augment de l’atur i la pobresa.

  El PSC ha demanat que el Govern d’Artur Mas porti a terme les accions necessàries per garantir tres àpats als infants que pateixen problemes de malnutrició, amb una reforma de les beques de menjador i l’establiment d’una targeta de compra per adquirir aliments de primera necessitat. També s’ha demanat la modificació urgent de la llei del dret a l’habitatge a Catalunya i mesures per resoldre el sobre endeutament de les famílies. El PSC ha exigit una reforma de la Renda Mínima d’Inserció i l’impuls d’una Renda Garantida de Ciutadania i, finalment, un pla de xoc contra l’atur, amb la creació d’una borsa de treball per a majors de 50 anys i un nou sistema de beques per a la formació.