El PSC reclamarà la finalització de quatre escoles de Badalona avui instal·lades en barracons

  0
  pscedu.JPG

  04/06/2013 – Els socialistes han visitat avui els municipis del Barcelonès Nord per manifestar el seu suport a un model educatiu "públic, laic i de qualitat".

  El PSC del Barcelonès Nord va dedicar el dia d’ahir a enaltir l’educació pública de la comarca i a fer pinya amb part de la comunitat educativa badalonina que ha vist com la crisi i les retallades aturaven alguns projectes i construccions dels seus centres escolars. Juntament amb el president local, Jordi Serra, i el regidor Aniceto Ramírez, la diputada parlamentària socialista Rocio Martínez Sampere ha recorregut les quatre escoles de la ciutat que no veuen clar el seu futur més immediat: Badalona Port, Lola Anglada, Escola Montigalà i Bufalà II-Les Ciències. Allà han dialogat amb les AMPA i equips docents.

   

  La diputada del PSC va explicar ahir que, amb la LOMCE, l’educació “pública, catalana i laica” està patint un “atac sense precedents”, i que la Generalitat està exercint un retrocés en el model d’escola perquè “no fer és desfer”. “S’han d’explorar noves vies per no creuar certes línies d’alarma i no deixar penjades escoles com aquestes, que ja tenen el compromís de pares, mares i professors”, va manifestar Martínez Sampere. La socialista va exposar que el grup parlamentari entrarà molt aviat propostes de resolució per impulsar la continuïtat i la finalització de les quatre escoles ahir visitades.

   

  Dues d’elles, Lola Anglada i Bufalà II, haurien d’estar acabades per començar el curs vinent, segons ha assegurat la Generalitat els darrers mesos. Tot i el ferm compromís, pares i mares veuen dia a dia amb preocupació com el ritme de les obres és més lent que les paraules i no estan massa convençuts de poder estrenar noves instal·lacions el setembre. Montigalà i Badalona Port, per la seva part, veuen més lluny els seus respectius projectes. Totes dues escoles es redueixen a dia d’avui, i després de varis anys amb les portes obertes, a uns pocs barracons. En aquest segon cas, el futur és més incert.

   

  Els actes d’ahir del PSC a la comarca es van completar amb la visita de l’alcaldessa de Santa Coloma i diputada al Parlament, Núria Parlon, a Montgat, Tiana i Sant Adrià.

   

  Us deixem amb un reportatge publicat fa unes setmanes sobre la situació d’aquestes quatre i algunes escoles més de Badalona amb projectes aturats per la falta de recursos i les retallades. Fes clic aquí.