El Referèndum torna a centrar l’atenció del Ple i de la plaça de la Vila

  0
  20170627_185104.jpg

  28/06/2017 – PP i C's van presentar una moció contra l'1 d'octubre que va ser rebutjada, però sí va prosperar un text del socialista per rebutjar el calendari independentista.

  “Democràcia”, en lletres majúscules i blanques, es llegia aquest dimarts a la plaça de la Vila, on el procés sobiranista català i el referèndum han tornat a ser el centre d'atenció. No de forma casual, sinó perquè, a la Casa de la Vila, Partit Popular i Ciutadans presentaven una moció per demanar que l'Ajuntament no col·labori amb la votació de l'1 d'octubre, si finalment s'acaba produint.

   

  Per contrarrestar la proposta, el Pacte Local pel Referèndum va convocar una concentracio que va aplegar al voltant d'un centenar de persones que volien mostrar el seu suport a que Badalona formi part del procés per votar el futur de Catalunya. Representants polítics i d'entitats , així com regidors de Santa Coloma i Sant Adrià, s'hi van donar citar.

   

  A la sala de plens, la moció del PP i Ciutadans no va comptar amb el suport del PSC i va ser rebutjada. De fet, els socialistes van presentar el seu propi text com a resposta, menys contundent amb el referèndum, que sí va ser votat pels 'populars' i sí va prosperar, malgrat la contrària del govern.

   

  La moció socialista, contra el calendari independentista i per cercar un acord per reformar la Constitució, inclou qüestions com ara “protegir el funcionariat perque no hagi de col·laborar amb cap iniciativa que no tingui cobertura legal”. També insta a que la Generalitat, en cas de desenvolupar-se l'1 d'octubre, demani la col·laboració de l'Ajuntament “de forma oficial i per escrit”, i sol·licita que el secretari municipal elabori un informe sobre la participació de l'Ajuntament. Un altre dels elements destacats és que la moció accepta la plurinacionalitat de l'Estat.