El regidor trànsfuga del PP s’ofereix a PSC i CiU per formar govern

  0
  gomez.JPG

  27/03/2013 – La suma de l'exregidor 'popular' David Gómez facilitaria un executiu amb majoria absoluta al Ple (14 edils); Gómez afirma que no vol cap competència.

  L’exregidor del PP a Badalona David Gómez, que va abandonar la disciplina ‘popular’ després del cas de presumpta extorsió a un comerciant de Sant Roc el passat octubre i que ara figura com edil sense adscripció al ple badaloní, va oferir-se ahir a PSC i CiU per formar part del govern alternatiu que l’oposició porta setmanes negociant i que, divendres, va patir un entrebanc.

   

  Gómez, conscient que el seu vot no seria vàlid a l’hora de presentar la moció de censura –degut al seu cas de transfuguisme-, i tenint en compta la postura d’ICV, que sí recolzaria la moció però no constituiria un executiu local en el qual Ferran Falcó (CiU) figuri com a tinent d’alcalde, ha proposat en una carta oberta unir-se a socialistes i convergents. Aquest moviment procuraria un equip amb 14 regidors (9 PSC, 4 CiU i ell), davant els 3 d’ICV-EUiA, amb qui es presuposarien acords amb certa facilitat, i els 10 del PP.

   

  L’edil trànsfuga remarca, a més, que no voldria cap competència, donat el cas; assegura que, com a ciutadà i antic integrant de l’actual govern del PP, l’equip d’Albiol “no és el millor per a Badalona”, i que el full de ruta alternatiu de l’oposició, que havien anat acordant fins que divendres es van ensorrar les negociacions, contempla prioritats i mesures “més efectives” i necessàries.

   

  David Gómez ha manifestat també que el descontent veïnal creix a diari, i que si el repte d’Albiol els cita a les urnes el 2015, allà hi seran. “Només hem de treballar per Badalona”.

   

   

  Encreuament d’acusacions de les direccions de CDC i ICV

   

  El vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha reprovat Iniciativa per posar “una nova condició d’última hora” en la negociació pel canvi de govern a Badalona. Corominas considera que els ecosocialistes “mai” han volgut un pacte de govern i creu que haurien de respectar la presumpció d’innocència, quant a la imputació de Ferran Falcó (CiU).

  El líder d’Iniciativa, Joan Herrera, per la seva part, va expressar dilluns que si Falcó esdevé tinent d’alcalde, el govern naixeria “tocat” i amb menys legitimitat per la seva relació amb el ‘cas Adigsa’. Herrera també va sortir al pas de la duplicitat d’opinions entre ICV i EUiA, que dissabte es desmarcava de la postura d’Iniciativa Badalona, i assegurava que la qüestió ha estat consensuada per les dues direccions a nivell nacional.

   

   

  Carta oberta del regidor David Gómez: