El Sant Josep és humà; Badalonès i Círcol, a la part alta

0
    25

El Coalci CB Sant Josep ha patit aquesta jornada la primera derrota a Lliga EBA. El Masnou va ser el botxí del conjunt de Sergi Vives. Els maresmencs van agafar el primer parcial del partit (11-7) però la reacció parroquial no va trigar gaire per tancar el quart inicial amb un avantatge de quatre punts (16-20). La bona defensa badalonina, però, no va evitar que el marcador s'ajustés al descans (37-39).

El Masnou va agafar les regnes del partit a la represa i un parcial de 16-5 obria un forat de 9 punts quan faltaven 10 minuts pel final (62-53). Al darrer quart, Toni Gómez i Jordi Ramón van rematar el Sant Josep i sumar la primera derrota badalonina de la temporada (83-72). Gerard Blat (14 punts i 13 de valoració) va ser el jugador més destacat del conjunt groc-i-lila. Tot i la derrota, el Sant Josep segueix a la parta alta de la taula (3/1).

Al grup 1 de Copa, el Badalonès (3/1) de Xavi Suñé es manté a les posicions capdavanteres després de superar La Salle Reus Ploms per un ajustat marcador (80-83). Eric Balagué, amb 11 punts al primer quart, i Marcos Morales, amb 8 punts al mateix temps, van encaminar el triomf badaloní (21-28). Tot i així, els locals van reaccionar i la igualtat era màxima al descans (45-45). El Reus va capgirar el marcador a la represa (54-50) però David Carbonell va aparèixer des de la línia de 6,75 (61-62). Balagué va ser l'heroi del Badalonès amb 20 punts i un triple decisiu.

El Maristes de Lluís García va caure a la pista del líder. L'Esparraguera no va donar opcions a l'Ademar i va liderar la seva victòria des de l'inici (26-15). Al descans,la diferència ja superava els 15 punts (45-27). Els badalonins no van poder intimidar l'Esparraguera a la represa (58-38) i la segona derrota del Maristes es van tancar amb 20 punts de diferència (75-55).

El Círcol Catòlic, agrupat al grup 2 de Copa, va superar el Sant Quirze per un ajustat 57-54. L'equip de Juli Jiménez va emportar-se el primer quart gràcies a un parcial de 9-0 (15-7) i mantenir el marcador fins al descans (31-22). A la represa, Daniel Juan va protagonitzar una remuntada visitant i va situar el Sant Quirze a quatre punts de distància (44-40). Un parcial final de 10-14 va ser definitiu per sumar la tercera victòria de la temporada. Marc Jérez i Francesc Gotzens van tancar el partit amb 12 punts.

A Primera Catalana, la Minguella va caure en un duel molt igualat a Horta (65-62) i va patir d'aquesta forma la segona derrota de la temporada (4/2). El conjunt de David Martin va portar el ritme al marcador al quart inicial (16-18) però els locals no van afluixar i la igualtat va ser màxima fins al descans (33-35). A la represa, Ors i els tirs de camp van obrir forat (43-53) i una màxima de 10 punts però García i un parcial de 20-10 va deixar els badalonins sense una victòria merescuda.

Una categoria per sota, el CB Cornellà B no va donar cap opció al filial del Badalonès (2/4) (84-60) en un duel que va dominar el conjunt del Baix Llobregat des de l'inici (32-19) i que es va mantenir una diferència de 17 punts al descans (52-35). A la represa, el Cornellà va rematar el partit (74-50).

A Tercera Catalana, la Cultural (5/1) va provocar la primera ensopegada de la Minguella B (5/1) aquesta temporada (94-62). Círcol B (3/2) i Sant Andreu Natzaret B (3/3) van tancar l'altre duel badaloní de la jornada amb victòria a favor del conjunt de La Plana (62-56). La UB Llefià (1/4) va superar a Sant Pep (1/5) el filial parroquial en el duel que tancava els derbis (70-77). L'ABB (3/3) va caure davant l'Stucom (75-59) i l'Ademar B (4/1) va claudicar a la pista de l'Alisos (83-78).