El Sant Josep pot amb un Badalonès valent (90-67)

0
    26
    DSC_0081.JPG

10/09/2016 – Els parroquials es proclamen campions de la Copa Badalona derrotant l’últim equip que va aixecar el trofeu.

Per cloure una maratoniana jornada de bàsquet celebrada a la Plana, la ciutat de Badalona podria donar l’enhorabona al seu nou campió. El trofeu de la 30ª edició de la Copa marxaria cap a les vitrines del Centre Parroquial, després de 40 minuts de molt de desgast disputats entre el Sant Pep i l’AE Badalonès.

La contundència mostrada pel Sant Josep de cara a cistella durant els compassos inicials de la final impulsaria els homes de Sergi Vives fins a un còmode avantatge de dos dígits (21-9). El Badalonès, col·lapsat en atac, es veuria obligat a abusar del triple, opció que no donaria els fruits esperats a la formació de Xavi Riera.

Els dimonis necessitarien suar de valent per compensar el crèdit perdut al llarg del període inicial (23-13), trobant en Xavi Riera el seu home de referència. El capità, tot caràcter, començaria a castigar la defensa parroquial amb intel·ligents penetracions que el durien a la línia i que reactivarien les opcions del vigent campió (27-22).

Després d’un temps mort, però, el Sant Josep tornaria a mostrar-se letal, ara amb Brian Holland com a protagonista. Els groc-i-liles clavarien un parcial de 7 a 0 per agafar aire (34-22) i ni la tècnica que rebrien per part dels col·legiats els podria aturar. A un minut pel descans, el conjunt de Vives es trobaria en disposició de trencar el partit (45-29), tot i que el Badalonès sabria aguantar el cop i sobreviuria fins a la mitja part (45-34).

Amb un triple de Ferrán Bagués per obrir la segona meitat, el Sant Josep iniciaria la ruta que el tornaria a situar molt a prop del domini absolut (50-34), però llavors arribria un parcial de 2 a 12 que modificaria el guió establert per l’aler format a la Penya. Malgrat les múltiples baixes sofertes, el Badalonès de Xavi Riera s’intentaria agafar a la final amb tota l’energia possible (53-46).

El seu titànic esforç toparia amb l’emergència d’un Aly Gueye que dinamitaria la final. L’aler del Sant Josep li donaria als seus la força necessària per tornar a les grans rendes, sobretot després de convertir un 3+1 per tancar el tercer quart i forçar una tècnica xiulada a la banqueta rival (69-51).

El poder físic de Gueye, el talent de Miki Fons i l’experiència de Pedro Cuesta consolidarien la posició dominant parroquial, deixant la final totalment lligada pels groc-i-liles. En l’últim parcial, el bloc de Sergi Vives seria un autèntic cicló (90-67).