El somni de la tercera final europea continua viu després de vèncer als Black Panthers

0
    40

19/04/2018 – Brillant victòria dels Badalona Dracs a Thonon-les-Bains (França) amb un marcador de 20-37.

Després de la primera victòria internacional davant els Legano Frogs allà per 1999, els Badalona Dracs continuen demostrant any rere any que en la competició europea van creixent i donen el millor d’ells mateixos, com així van demostrar el passat dissabte en aconseguir la seva 15a victòria internacional davant els Thonon Black Panthers.

La derrota en la primera jornada davant Miliano Seamen i les 11 hores d’autocar el mateix dia del partit fins a Thonon-les-Bains, no feien presagiar un gran resultat, però una vegada més, els badalonins van saber sorprendre els adversaris i demostrar tot el potencial que tenen.

Després d’un inici igualat al Stade Joseph Moynat, van ser els locals els qui van inaugurar el marcador amb un pas de 80 iardes de Kyles Boehm sobre Benjamin Plu, que sorprenia a la secundària catalana. Amb el desfavorable 7-0 finalitzava el primer parcial i en el segon arribaria la reacció dels Dracs.

Lorenzo Melchiorre, situant-se com a quarterback, aconseguia el primer touchdown negre i plata després d’una curta carrera d’una iarda. El posterior xut a pals transformat per Guillem García (molt segur com kicker en tot el partit en anotar quatre extra points i un field goal) situava l’empat a set en el marcador. En la següent possessió, el corredor americà procedent de West Virginia, Talir Satterfield-Rowe, tornava a situar als Balck Panthers per davant en el marcador per 13-7 amb una carrera de sis iardes, fallant el posterior extra point.

Els catalans, amb poc temps per jugar-se abans d’arribar al descans, van realitzar una gran jugada d’engany amb Brandon Ravenel sorprenent a la defensa local a l’enviar un pas de touchdown de 47 iardes sobre el júnior Jairo Lasheras, tornant a situar les taules en el lluminós. El posterior extra point de García va permetre a l’equip d’Oscar Calatayud anar al descans amb un favorable 13-14.

En el tercer període va arribar el cop definitiu dels badalonins, amb dues anotacions pràcticament consecutius que deixarien el 13-28 en arribar al darrer parcial. Primer amb el segon touchdown de Lasheras després d’un pas de 29 de Sergi Gonzalo i poc més tard amb un altre llançament del quarterback català, en aquesta ocasió de vuit iardes fins a Lorenzo Melchiorre. La defensa dels Dracs va ser clau en aquest quart, aturant qualsevol tipus de reacció dels locals i desesperant a l’ofensiva que dirigeix Fabien Ducousso.

En el quart i darrer parcial, els de Badalona van aconseguir certificar la seva 15a victòria europea. Guillem García ampliava les diferències amb un field goal de 28 iardes (13-31) i, malgrat que el local Stephen Yepmo retallava distàncies amb una carrera d’una iarda (20-31), l’americà Brandon Ravenel completava el seu excel·lent partit amb un touchdown de 34 iardes, després d’un nou pas de Gonzalo, situant el definitiu 20-37.

Ara els Badalons Dracs hauran d’esperar fins al pròxim 12 de maig, quan s’enfrontaran en Milán els locals Seamen i Black Panthers, per saber si accedeixen a la seva tercera final continental de la seva història. Un triomf francès per menys de 17 punts classificaria als d’Oscar Calatayud per al Eurobowl que es disputarà el 9 de juny.