El temporal provoca diverses incidències a Badalona

  0
  Arbre caigut al carrer Austràlia.JPG

  19/11/2013 – El vent i les fortes pluges han obligat a activar la prealerta de diferents plans de prevenció, a fer intervenir policia i bombers i a tancar indrets com el pont del Petroli.

  L’Ajuntament de Badalona ha activat aquest cap de setmana l’estat de prealerta del Pla Inuncat i del Procicat (Pla de Protecció Civil) a causa de la intesitat de la pluja, de les ventades que s’han registrat a la ciutat i també pel fort onatge que es dóna a la façana litoral.

   

  La situació meteorològica ha provocat diverses incidències a la ciutat, la majoria com a conseqüència del vent. Cal destacar que la Via Augusta es va haver de tallar dissabte durant una estona pel risc de caiguda d’una bastida situada en un edifici just davant de l’Hospital Municipal.

   

  Guàrdia Urbana i Bombers han realitzat diverses intervencions a causa de la caiguda de diversos arbres i també d’algunes branques. A l’avinguda Primer de Maig, dos cotxes van resultar afectats per la caiguda d’un arbre. Als carrers d’Austràlia i d’Àngel Guimerà també van caure uns arbres però no van produir danys materials. També es van produir algunes situacions problemàtiques diumenge a la nit degut a les fortes pluges, però es van solucionar sense entrebancs.

   

  Davant d’aquesta complicada situació meteorològica, l’Ajuntament de Badalona també ha tancat l’accés al pont del Petroli i al parc de Ca l’Arnús durant bona part del cap de setmana. Ahir, degut al nivell 3 de mar grassa, que contempla onades de fins a dos metres i mig, es va tornar a tancar el pont a les quatre de la tarda, al igual que es va fer amb el parc de Ca l’Arnús. Aquest matí es valorarà la situació per decidir si reobrir ambdós indrets o no.

   

  Segons informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya, a Badalona s’ha superat aquests dies el llindar del 22 m/s de vent.

   

  Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana a la ciutadania que faci seguiment de les condicions meteorològiques i adapti les seves activitats a l'aire lliure en cada cas, i també recorda que cal ser molt prudents en la conducció.

   

  El Telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 173 trucades de la comarca del Barcelonès entre dissabte i diumenge; els Bombers, per la seva part, van atendre ahir 39 trucades a la demarcació de Barcelona degut a les fortes pluges.