Els bars conflictius hauran de tancar dues hores abans a les nits

  0

  31/07/2012 – El govern local ha decretat que l'hora de tancament de certs bars s'avançarà a les 00.30 hores de la nit; els primers locals afectats seran els dels barris d'Artigues i Sant Roc.

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va signar el passat divendres, 27 de juliol, un decret que determina que els bars conflictius de la ciutat hauran de cessar les seves activitats dues hores abans, el màxim que permet la llei, respecte a l’horari general de tancament que tenien fins ara. D’aquesta manera, l’horari de tancament s’avançarà dues hores i passarà de les 02.30 a les 00.30 hores.

   

  L’objectiu és millorar la convivència i la seguretat ciutadana en aquesta zona de la ciutat ja que aquests establiments causen sovint molèsties als veïns d’aquests barris, segons consta a les dades recollides per part de la Guàrdia Urbana.

   

  Aquesta normativa es començarà a posar en pràctica als bars situats a dotze carrers dels barris d’Artigues i Sant Roc. En concret, els bars que primer veuran reduït el seu horari d’obertura són tots els situats als carrers de Xile, Simancas, Rafael de Casanovas, Onze de Setembre, Mariscal Cabanes, Balmes, Santiago, Covadonga, Còrdova, plaça dels Andes, Jerez de la Frontera i els de Marquès de Montroig situats al barri de Sant Roc.

   

  Segons les dades recollides per Guàrdia Urbana, els bars situats en aquesta zona provoquen de forma directa o indirecta el major nombre d’incompliments de les normes que regulen la convivència veïnal. La majoria de les intervencions que els agents han de realitzar es produeixen a partir de les 10 de la nit. És a partir d’aquesta hora, segons els informes policials, quan sovint els veïns requereixen els serveis de la Guàrdia Urbana a causa de les molèsties que pateixen per baralles, crits, sorolls, música alta, presència de persones èbries a la via pública i consum de substàncies prohibides, entre altres.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, creu que “la mesura servirà per millorar notablement la convivència i la seguretat a la zona ja que aquests locals són sovint el focus de molèsties i comportaments incívics que requereixen la intervenció policial”. “Que els bars tanquin abans evitarà alguns dels conflictes que ara es produeixen entre els veïns que volen viure amb normalitat i aquells que es dediquen a alterar l’ordre”, ha afegit.