Els Dracs es queden sense la Copa d’Espanya

0
    22
    Badalona Dracs.JPG

09/12/2013 – Dissabte va tenir cita al camp de futbol de Montigalà la gran final de la XIX Copa d’Espanya entre els Badalona Dracs i els Pioners de l’Hospitalet. Finalment els badalonins no van aconseguir imposar-se a la final al caure per 27 a 31.

El partit va començar guanyant el sorteig l’equip hospitalenc, decidint declinar per a la segona part i escollint retornar l’equip dels Dracs. Tant pels Dracs com pels Pioners, les defenses van aturar els atacs, cosa que provocava que pràcticament en cada drive, saltés al camp l’equip de punt. Van ser els mateixos Dracs que amb una sola jugada d’engany, Rubén Beltrán cediria la pilota a Cesar Brugnani, qui amb un pas de 30 iardes aconseguia connectar amb Javier Fernández fent pujar els primers punts al marcador. Tot seguit Jordi Brugnani aconseguia el 7 a 0.

En el segon quart, malgrat a tenir moviment de cadenes per part d’ambdós equips, Pioners aconseguia arribar fins la cinquena iarda després de ser penalitzada la defensa badalonina, i a 6,35 per a la finalització del primer temps un pas curt de Ramón Figueroa a Hugo Solo. Victor Martín empataria el partit al convertir l’extrapoint. Seria el propi Víctor Martín, qui rebent un pas de 50 iardes de Ramón Figueroa, adelantaria l’equip de L’Hospitalet. Els Dracs, amb el joc de carrera i un pas, aconseguia avançar fins plantejar-se en la redzone de Pioners i una carrera personal de Rubén Beltrán i mitjançant una jugada de carrera de cinc iardes avançava als Pioners finalitzant el mig temps amb el resultat de Dracs 14 – Pioners 19.

A la segona part, uns Badalona Dracs més centrats en el joc aconseguien de nou anotar quan havien transcorregut tot just cinc minuts de joc, amb un pas de Rubén Beltrán a Cesar Brugnani. A la següent acció un pas de Ramón Figueroa era interceptat per Albert Pascual, qui correria fins la goal line, però finalment va ser anul·lada per una falta d’un company, deixant la possessió dels Dracs a la iarda 20 de l’equip dels Pioners. Una carrera de Rubén Beltrán i una falta xiulada  als Pioners va fer que Dracs es plantessin a la cinquena iarda i poc després amb una carrera de dues iardes de Sergi Gonzalo posava a Dracs en un 27 a 19; moment en què semblava la victòria per part dels badalonins però encara quedava l’últim quart que dominaria pràcticament l’equip riberenc, que amb un pas de Ramón Figueroa a Víctor Martín faria que aquest últim aconseguís avançar fins la primera iarda i una sèrie de faltes realitzades per l’equip de l’Hospitalet els col·locava a la iarda 15.

De nou, la dupla Figueroa-Martín va entrar en acció per part dels Pioners, qui aconseguien el 27 a 25, en aquesta ocasió el try extra que no va ser convertit. En el xut de retorn, un fumble a la iarda 40 seria recuperat pels Pioners de L’Hospitalet, però la defensa dels Dracs volia impedir que l’atac dels Pioners progressés aconseguint aturar-los, però els Dracs tampoc van aconseguir anotar. En el següent drive de Pioners a falta de 1,37, un pas de nou de Figueroa a Víctor Martin, posaven el 27 a 31 al marcador.

Badalona Dracs tindria una possessió per a donar la volta al marcador, però la forta defensa de L’Hospitalet va fer que els passos de Rubén no arribessin al seu destí i en el seu drive d’atac quan quedaven només un minut del partit, els Pioners van plantar els genolls proclamant-se així campions de la Copa d’Espanya 2013.