Els Dracs pateixen davant els Giants però guanyen (25-22)

0
    27

16/02/2015 – Els València Giants van ficar la por al cos als actuals campions, Badalona Dracs, però els locals van reaccionar en els últims minuts finals per assegurar una victòria que van veure perillar durant una bona part de la trobada.

Diumenge al camp del Badalona Sud, els València Giants van ficar la por al cos als actuals campions, Badalona Dracs. Els valencians, especialment a la primera meitat, van dominar el joc i van tenir ocasions per a sentenciar el partit, però van perdonar massa a la red zone (5 tumovers). Els Dracs, que a l’ínici de l’últim quart perdien per 13-22, van reaccionar en els últims minuts finals per assegurar una victòria que van veure perillar durant una bona part de la trobada.

El partit va començar amb un fumble dels Giants que va ser el preludi del primer touchdown dels Dracs. Després de recuperar la pilota, un pas de Sergi Gonzalo a Ferran Llinars va obrir el marcador (6-0). Els valencians, però, no van acusar el cop. Tot el contrari. Van començar a moure les cadenes en atac amb suma dificultat, amb el quarterback mexicà Ricardo Quintana, en el seu debut amb els valencians, realitzant una notable trobada (3 passos de touchdown). La secundària dels Dracs, tocada a més per les lesions, no podia contenir el joc aeri dels valencians, que també colpejaven amb les carreres de Ralph Pineda. Dos passos de touchdown de Quintana a Jonathan Piqueras i al francès Clement Auffan (gran partit d’ambdós receptors) donaven la volta al marcador (7-14) i generaven dubtes als Dracs. Però, els errors dels Giants (dos turnovers més) donaven oxigen als de Badalona, que podien recuperar-se abans de l’intermedi amb una carrera de 30 iardes de Curtis Canon (13-14).

A la represa, al primer drive, els Giants van tornar a colpejar, amb un altre pas de touchdown de Quintana a Clement Auffan. La conversió de dos punts (transformada per Jonathan Piqueras) situava el 13-22. Els Dracs estaven contra les cordes, però van despertar. Van ajustar la seva defensa i amb un safety, després de placar a Quintana a la seva pròpia end zone, van reduir diferencies (15-22) i van recuperar la pilota. Els de Badalona van arribar fins la red zone i la defensa valenciana va evitar el touchdown, però Marcos Carmona va transformar el field-goal (18-22).

Els Giants no es van intimidar i es van apropar de nou fins la end zone, però una vegada més els va sortir creu. Joan Carles Bartra va interceptar a Quintana i va retornar la pilota fins la iarda 10 dels Giants. Una acció decisiva que va ser l’avantsala del touchdown del triomf per als Dracs, amb una carrera d’Ian Escoda (25-22). Malgrat tot, els Giants encara podien guanyar el partit. Quintana, amb un pas llarg, va trobar a Álvaro Cosín desmarcar a la end zone, però la pilota li va caure de les mans. Va ser l’últim ensurt que se’n va endur els Dracs davant un equip valencià que va evidenciar que aquesta temporada presentarà batalla per a ficar-se a semifinals.