Els marxants pressionen el govern per cloure l’elaboració de l’ordenança d’encants

  0
  encantes_0_0_0.JPG

  18/06/2016 – Els venedors no sedentaris de Badalona i l’Ajuntament encaren el darrer tram de les negociacions per quallar la nova ordenança per regular els encants de la ciutat.

  Els venedors no sedentaris de Badalona i l’Ajuntament encaren el darrer tram de les negociacions per quallar la nova ordenança per regular els encants de la ciutat i sembla que les converses han trobat un escull en un punt molt concret de la nova normativa.

   

  L’Associació de Marxants reclama que la nova reglamentació hauria de donar prioritat als comerciants que ja tenen una parada a l’hora de repartir les places que quedin lliures. En aquest sentit, consideren que primer s’hauria d’atendre les sol·licituds de canvis d’ubicació i d’ampliació de parades d’aquells venedors que ja hi són al mercat ambulant i que, un cop resoltes, si encara queden places vacants, l’Ajuntament convoqui un concurs per a atorgar-les.

   

  L’assemblea de l’entitat de marxants va decidir per unanimitat fa uns dies que no renunciaran a “un dret” que ja tenien fins ara i insisteixen en defensar el dret dels comerciants establerts abans que “adjudicar a tercers les vacants a través d’un concurs”. Entenen que l’Ajuntament ha “d’ajudar a fer prosperar els negocis dels comerciants i a ampliar les seves parades”. "És qüestió de voluntat política donar prioritat a aquesta petició dels Marxants. No podem negociar amb el nostre futur professional per una decisió estrictament política, en el punt més important de l’ordenança”, considera el president dels venedors, Xavier Oriola. 

   

  La regidoria de Comerç, per la seva part, afirma que, inicialment, la intenció era que les places que queden lliures sortissin a concurs públic. No obstant, el responsable de l'àmbit, Àlex Mañas, assegura que es vol arribar a un consens total a l'hora d'aprovar la nova ordenança i avança que els marxants tindran aviat una nova proposta sobre la taula per apropar postures. Mañas es mostra convençut d'arribar a un punt d'entesa i poder aprovar el nou reglament el mes de juliol.