Els mercats de Sant Roc i Pomar abaixen persianes contra la instal·lació de més Mercadona

  0
  Mercats.jpg
  22/11/2016 – Les parades de tots dos mercats tanquen de forma simbòlica per oposar-se al projecte de Badalona Capaç de Morera, que suposaria la construcció de dos supermercats als seus barris
   

  Les parades dels mercats de Sant Roc i de Pomar han parat la seva activitat aquest dilluns durant mitja hora com a forma de protesta pels dos hipotètics Mercadona que s'instal·larien als dos barris si el projecte de Badalona Capaç al Turó de l'Enric tira endavant. Els responsables de les instal·lacions d'abastaments avancen que així ho faran cada setmana si la situació i la iniciativa continuen.
   
  Els paradistes han estat acompanyats de la Federació de Comerciants. El seu president, Quim Nocete, ha avançat que prendran mesures legals si el projecte tirés endavant, i recorden que el Mercadona de Pomar, impulsat per la Penya, es troba en 'stand by' per un contenciós administratiu. Nocete considera que la forma més ràpida i favorable per a Badalona Capaç seria l'alternativa de la Morera, i torna a assenyalar el president de la Fundació, Pere Sió, per un suposat lligam amb l'empresa que desenvoluparia le projecte de Mercadona.
   
  També ha remarcat Nocete que l'Ajuntament ja té a les seves mans l'informe ambiental metropolità que destaca les condicions naturals del Turó de l'Enric i que l'emmarca en un corredor biològic que és el Torrent de la Font, entre Morera i Bufalà.
   
  BDN Capaç es quedarà a Sant Roc si no s'accepta el projecte de Morera
   
  Badalona Capaç ha deixat clar que, si el projecte del Turó de l'Enric no s'accepta, es quedaran a la seva actual seu de Sant Roc. Els representants insisteixen en que la proposta de Morera és molt millor a nivell patrimonial, i afirmen que tenen un consens global per quedar-se a l'antiga Cros i lluitar per millorar el que consideren casa seva.
   
  Pel que fa a l'informe ambiental, encarregat per l'AMB però elaborat per Barcelona Regional, afirmen que el document contempla tot un espai de més de 14 hectàrees, però que no destaca cap condició especial a la pastilla concreta on hauria d'anar el nou centre, que, defensen, només ocuparia 0,4 del total. "El nostre projecte no posaria en risc el corredor biològic del Torrent de la Font", explica el vicepresident de la Fundació, Antonio Martínez.
   
  El Ple extraordinari, convocat per dijous
   
  Dijous se celebrarà el ple extraordinari forçat per l'oposició per parlar de Badalona Capaç. Un dels punts de l'ordre del dia serà demanar al govern que porti al ple de novembre el projecte de Morera.