Els Micaco bufen les seves 15 espelmes en el colofó casteller de les Festes de Maig 2013

  0
  4d7a.jpg

  21/05/2013 – La colla badalonina va viure una gran diada, acompanyada dels Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró; van aixecar el tres de set, el tres de set amb agulla i el quatre de ser amb agulla.

  L’intens mes de maig ha arribat al seu punt i final amb la diada castellera de les Festes de Maig 2013, enguany força especial per la celebració dels quinze anys d’ençà de la presentació oficial al món dels Castellers de Badalona.

   

  Un preludi de la intensa agenda castellera dels darrers dies el vam tenir en la darrera nit de Sant Anastasi, el passat 10 de maig, assolint un dos de sis durant el seguici popular i un tres de sis amb agulla al mig de la Rambla, a banda del tradicional pilar de quatre caminat, entre d’altres. L’endemà dia 11 també participàvem a la tradicional passada del Sant, on vam fer igualment diversos pilars.

   

  Els Micaco arribaven a la jornada d’ahir després d’un intens preludi durant els darrers dies: la nit del dia 10 durant el seguici popular i la passada de Sant Anastasi el dia 11, entre d’altres. La colla ha volgut posar el colofó final amb els primers castells de la gamma alta de set.

   

  La diada va començar amb la cercavila i el nomenament del Casteller Honorífic 2013, que enguany ha recaigut en la figura del Sr. Antonio Guillén, gerent de l’empresa d’Anís del Mono. També es va presentar el flamant regal d’aniversari: un autocar personalitzat amb fotografies i dibuixos de la Colla Mmicaco i de la ciutat de Badalona, que a partir d’ara serà el mitjà de transport de l’entitat.

   

  Un cartell de luxe ha acompanyat la colla local durant la seva diada: els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró.

   

  Els Micaco van obrir alçant el quart tres de set de la temporada, una figura que havia de servir per treure ferro als dos castells següents, però que pujà una mica nerviós i que, al final, s’ha hagut de treballar força en no tenir les mides correctes. Malgrat tot, en segona ronda, van plantar el primer gamma alta de set de l’any: el tres de set amb agulla. En aquesta ocasió el castell pujà millor però, de nou, el tres s’acabà estirant un xic de terços, fet que obligà a treballar més del compte. Una agulla un pèl nerviosa no va acabar d’asserenar els nervis.

   

  Amb una diada a bon ritme, una plaça plena i ganes d’oferir una bona actuació, els badalonins van arrodonir amb el quatre de set amb agulla, també el primer de l’any. Potser el millor castell dels tres, ja que va pujar força bé i només va patir a la banda de quatre a la descarregada. Una agulla més tranquil·la va coronar una molt bona diada castellera, acabada amb la cirereta del primer vano de cinc de l’any. Un pilar de quatre al balcó un pèl accidentat va posar fi a la tercera millor diada feta per les festes de maig.

   

  D’aquesta manera, els micacos agafen un respir amb l’intens treball de les darreres setmanes. Una feina ben feta que ha donat els primers fruits importants. L’objectiu a partir d’ara és començar a plantejar repetir aquets castells i poder assolir el cinc de set aviat, a banda de seguir treballant en castells superiors, per tal de recuperar de mica en mica el nivell assolit l’any passat.

   

  Els castellers també han volgut agrair l’ajuda dels membres del Club Rugby Badalona, que van entrar a les pinyes.

   

  La propera diada dels badalonins serà un altre acte del 15è aniversari, el proper diumenge dia 2 de juny a Badalona. Un dia pensat per assolir 15 pilars en quinze llocs emblemàtics de Badalona, on la colla podrà lluir per primer cop el seu nou autocar pels carrers de la seva ciutat.