Els Mossos detenen quatre participants de la vaga general del 29M i dues persones més

  0

  15/06/2012 – Després de la detenció aquest matí de quatre persones, s'ha convocat una concentració davant la comissaria de qual han estat detinguts dues persones més. Vídeo d'una de les detencions amb Àlex Mañas de protagonista.

  Els Mossos d’Esquadra han detingut avui a quatre participants de la vaga general del 29 de març que es van mobilitzar a Badalona sense donar explicacions. En conseqüència, diferents col·lectius de la ciutat, com el grup municipal ICV-EUiA, s’han concentrat a la porta de la Comissaria de la Morera. Durant aquesta manifestación, que encara s’està duent a terme, han sortit mossos encaputxats i s’han endut a dues persones més. 

  ICV-EUiA, que ha estat testimoni de les últims detencions, ha denunciat públicament aquesta actuació policial sense motius aparents, i exigeix transparència per garantir els drets de la ciutadania. 

  El president del grup, Carles Sagués, ha assegurat que no entenen aquest tipus d’actuacions mesos després de la Vaga General. “Sembla que algú vulgui criminalitzar a les persones que es mobilitzen pels seus drets”. 

  El grup parlamentari d’ICV-EUiA ja ha anunciat que el proper dilluns demanarà la compareixença de Felip Puig al Parlament de Catalunya per donar explicacions d’aquests fets. 

  Vàries hores després els detinguts han sortit amb càrrecs.