Els Mossos resolen un assassinat comès l’any 2000 a Montgat

  0
  75
  4872-600-338.jpg

  Els fets es remunten al març de l’any 2000 quan en un domicili de Montgat es va trobar el cadàver amb signes de violència  d’un home de nacionalitat equatoriana que cuidava un home ancià incapacitat. La Guàrdia Civil es va fer càrrec de la investigació ja que era el cos competent a la zona l’any 2000. A l’escena del crim hi van trobar l’home mort, completament nu, que presentava diverses ferides d’arma blanca per tot el cos. A més hi havia alguns elements que de seguida van fer veure els investigadors que es trobaven al davant d’un assassinat amb connotacions poc habituals: l’autor dels fets havia deixat una flor a l’orella de la víctima i havia fet inscripcions a la paret amb sang on hi deia “Hitler tenia Razón” i “KKK”.

  L’any 2016 la jutgessa titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Badalona va ordenar a la Unitat Central d’Homicidis i Agressions Sexuals de la Divisió d’Investigació Criminal la reobertura del cas i l’inici de noves línies d’investigació destinades a l'esclariment dels fets i a determinar l’autoria de l'assassinat. Un any després d’haver iniciat la investigació els agents van informar a l’autoritat judicial de la identitat de l’autor del crim i li van traslladar que tenien constància que havia marxat a Colòmbia després d’haver passat un temps a l’exèrcit espanyol. 

  Finalment el 2 setembre del 2017 les autoritats colombianes van detenir l’investigat a Colòmbia que va ingressar en una presó del país a l’espera de ser extradit  posteriorment a l’Estat espanyol.