Els musulmans cedeixen a la pressió d’Albiol i celebren el Ramadà al B9

  0
  46

  21/07/2012 – L'alcalde els ha prohibit categòricament continuar utilitzant la via pública per resar; a partir del 20 d'agost, quan finalitzi el Ramadà, el col·lectiu s'haurà de buscar un lloc on desenvolupar la seva activitat religiosa

  La comunitat islàmica d’Artigues i Sant Roc va acabar acceptant dijous a la nit les condicions presentades per l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i cessaran la seva activitat religiosa a la plaça Camarón de la Isla. El batlle ‘popular’ va avisar fa vuit mesos que no permetria dur a terme la celebració dels precs setmanals ni del Ramadà a la via pública, i va instar al col·lectiu a buscar i llogar un indret on poder fer-ho “sense alterar el transcurs diari d’un barri i respectant les ordenances municipals”.

   

  Dijous, vespra del inici del Ramadà, Albiol va recordar que “els responsables del centre islàmic Camí de la Pau sabien que havien de buscar un lloc per resar abans de la primavera” i, en vistes de que els representants del col·lectiu no havien comunicat res, el govern municipal els va oferir el pati de l’antic institut de secundària Badalona 9, a Sant Roc, per desenvolupar les seves pregàries.

   

  Ahir, doncs, els musulmans d’Artigues i Sant Roc van estrenar el pati del B9 com nou centre de culte, tot i que no gratuïtament. La comunitat ha d’abonar una fiança de 6.000 euros per possibles desperfectes i un total de 2.000 euros per l’ús dels equipaments municipals durant tot el Ramadà.

   

  L’alcalde Albiol es va mostrar ahir molt satisfet per haver acabat amb una pràctica que estava “creant problemes de convivència” a Sant Roc, després de set o vuit anys. “El govern que presideixo no vol entrar en confrontacions més enllà de les necessàries i per això hem ofert al col·lectiu un lloc on resar sense molestar a la resta del barri. Celebro que hagin parat en sentit comú i hagin acceptat aquesta alternativa”, va manifestar Garcia Albiol, qui també va expressar que li feia “vergonya” veure un espai públic utilitzat sistemàticament per una pràctica religiosa, quelcom més propi “del Tercer Món que de la tercera ciutat més gran de Catalunya”.

   

  El portaveu del centre islàmic Camí de la Pau, Muhammad Iqbal, va reconèixer que la plaça Camarón de la Isla no era el lloc més “adequat” i que passar a resar al pati del B9 ha estat una millora. Tot i així, va lamentar que l'Alcalde tingui poca sensibilitat envers el seu col·lectiu: "Si tingués cor, ens ho hauria cedit gratuïtament, però hem pagat 2.000 euros amb molt de gust perquè no volem entrar en confrontacions".

   

  Un cop finalitzat el Ramadà, però, aquest polèmic front es tornarà a obrir, donat que Garcia Albiol ha volgut deixar ben clar que la “comunitat haurà de trobar unes instal·lacions per desenvolupar les seves activitats de manera habitual” els divendres, amb l’objectiu d’“evitar les concentracions per pregar al carrer”. Muhammad Iqbal admet que encara no saben que faran a partir del 20 d’agost, però afirma que ja han començat a buscar un lloc on poder resar. El portaveu del col·lectiu assegura que no és fàcil, però, degut a la difícil situació econòmica, i que els hi demanen preus que no poden arribar a assolir. En aquest sentit, Iqbal demana a l’Ajuntament que sigui “flexible”, que s’obri de “ment i cor” i els permeti seguir llogant el pati del B9 mentre no trobin una altre alternativa un cop finalitzat el Ramadà.