Els robatoris a l’interior de domicilis cauen més d’un 23% a Badalona

  0
  IMG_9446_1.JPG

  19/04/2017 – L'índex de fets delictius se situa a la ciutat sis punts per sota de la mitjana catalana; el nombre de detencions s'ha incrementat un 10% el darrer any.

  El nombre de robatoris a l'interior de domicilis ha caigut més d'un 23% des del passat mes d'abril de 2016. És la xifra més destacada de la Junta Local de Seguretat celebrada aquest dimarts a l'Ajuntament, amb la presència del conseller d'Interior, Jordi Jané, qui ha ressaltat que els fets delictius a Badalona (59) se situen sis punts per sota de la mitjana catalana (65). El responsable dels cossos policials catalans ha insistit en l'atenció especial que els Mossos d'Esquadra han prestat als robatoris dins les llars, i assegura que els operatius especials comencen a donar fruits.

   

  La xifra global de fets delictius han pujat un 3%, una xifra, però, de la qual Jané ha volgut extreure aspectes positius. El principal, segons ha dit, és l'eficàcia policial: el nombre de detencions a la ciutat s'ha incrementat quasi un 10% el darrer any. Ha subratllat augments de delictes relacionats amb les drogues, d'un 14%, o d'un 33% en el cas dels delictes viaris.

   

  No és qui hi hagi més droga, és que s'han incrementat les operacions per detectar-la”. En l'àmbit viari, ha puntualitzat que els Mossos han dedicat un 5% més d'hores a l'atenció de carreteres i circulació a la ciutat.

   

  Compromís per a més patrulles Tàndem

   

  Un dels compromisos adquirits a la Junta d'aquesta setmana ha estat l'increment de les patrulles Tàndem, les patrulles conjuntes entre Guàrdia Urbana i Mossos. No osbtant, no s'han concretat encara xifres de quin serà l'augment ni quan es produirà. La valoració tant des d'Ajuntament com des d'Interior d'aquest sistema és positiva.

   

  Dolors Sabater desvincula el funcionament dels 'walkies' de les lesions dels agents a Sant Roc

   

  L'alcaldessa Dolors Sabater, en referència als fets de diumenge a Sant Roc, on cinc agents van resultar ferits, ha detallat que els transmissors sí van funcionar, i que el que no va funcionar, i només inicialment, va fallar un dels botons d'emergència. “Els transmissors sí van funcionar perquè van arribar els reforços”.

   

  No obstant, ha admès que, en una situació límit com aquesta, no és de rebut que tot no funcioni com hauria de funcionar. En qualsevol cosa, considera que les lesions que van patir els agents, tant en aquest com en altres casos, no estan vinculades al funcionament dels transistors, sinó a l'actitud indignant d'una petita part de la població que dificulti la tasca policial. Ha insistit en que la compra de nous transmissors està en marxa.